1. Oculus Rift met honderd dollar afgeprijsd

Oculus Rift met honderd dollar afgeprijsd

De Oculus Rift en bijbehorende Touch-controllers zijn beiden voor honderd dollar minder te koop.

De Rift en de bijbehorende controllers kosten daardoor nu 598 dollar (omgerekend 567,77 euro) in een bundel, maar ook wanneer het apparatuur los wordt aangeschaft geldt de korting. Daarnaast is ook de vr-game Robo Recall van Epic Games verschenen. Deze game is gratis voor de Rift. Er zijn wel Touch-controllers nodig om de game te spelen.

De scherpere prijs moet de verkoop van vr bril stimuleren. Volgens een marktonderzoek van SuperData zijn er zo'n 243 duizend stuks van de bril verkocht. Concurrent HTC Vive is volgens datzelfde onderzoek zo'n 420.000 keer verkocht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik zou best een Oculus Rift willen maar de prijs vind ik veel te hoog
  Wacht wel tot hij verder zakt

 • Einde van het jaar ga ik het allemaal nog eens een keer goed overwegen. Had btw totaal niet door dat de Vive dus blijkbaar beter verkoopt dan de oculus. Maar goed, ik wil dit als ik er voor ga, het voor een console gebruiken en wellicht dat Scorpio ondersteuning gaat bieden. Als de prijs dan nog wat verder zakt en de content dik op orde is… dan misschien.

 • Bah de rift.. dat waren die mensen toch die net als apple iedereen naar hun store wouden hebben en de pc community een poot probeerde uit te draaien met hun exclusives?  Check daarom dus de HTC vive.. ik sponser dat soort nazi gedrag niet.. als ze dat willen gaan ze maar naar de consoles, wij pc gamers accepteren dat niet

 • Hij is nog overal in NL 800 euro :(

 • Dit gaat de goede kant op zo :)  Ik wacht op Vive V2 - LG heeft samen met Valve een nieuwe bril ontworpen. Laten we hopen dat die ook wat goedkoper gaat worden. Ik heb zelf enkele maanden een Vive gehad (goedkoop kunnen kopen, voor iets meer kunnen verkopen) en ik wil 'm graag weer terug, al vind ik het nu nog steeds te duur.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren