1. SuperData: Nintendo Switch zal dit jaar vijf miljoen keer verkopen

SuperData: Nintendo Switch zal dit jaar vijf miljoen keer verkopen

Het onderzoeksbedrijf SuperData Research heeft het aantal verkopen van de Nintendo Switch voorspeld. Het bureau denkt dat de nieuwe console van Nintendo vijf miljoen keer zal verkopen in 2017.

"Nintendo gaat voor een langzame en stabiele release van de nieuwe console. Omdat de Switch veel eerder in het jaar uitkomt dan zijn voorgangers, verwachten we dat hij in de eerste instantie de loyale fanbase aanspreekt, waarna een breder, meer mainstream publiek hem oppikt."

Volgens SuperData zal Nintendo een uitdaging hebben, omdat het apparaat 300 euro kost en moet concurreren met de PlayStation 4 en Xbox One, die ongeveer 53,4 miljoen en 26 miljoen keer zijn verkocht.

De Nintendo Switch is vanaf morgen beschikbaar. Onze review van de Nintendo Switch is nu te lezen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ikzelf ben erg benieuwd naar de cijfers voor de eerste twee jaar van de Nintendo Switch. Het lijkt erop dat de eerste groep van 2 miljoen redelijk tot goed verkocht wordt, maar het is wel van belang dat ze dan door weten te pakken. Met een paar sterke en verassende nieuwe titels op de E3 en de reeds aangekondigde games moeten ze die vijf miljoen mijns inziens ook wel halen. Laten we voor alle gamers in ieder geval hopen dat het een succes wordt en Nintendo de concurrentie enigszins kan aangaan op consolegebied. (qua verkopen).

 • Handheld factor speelt ook mee, free advertisements

 • Is zo inderdaad. Ik benoemde net even consolegebied omdat de Wii U redelijk geflopt is maar de handhelds van Nintendo het over het algemeen altijd erg goed doen.

 • Vooral na de review van Zelda gok ik dat dat aantal een stuk hoger zal liggen.

 • Mensen blijven Zelda overschatten in terms of sales. De serie kan echt niet tippen aan Mario en Pokemon. OoT is nog steeds de meest verkochte game uit de reeks..

 • Wat Stickie zegt inderdaad. Daarbij komt Zelda ook nog voor de Wii U uit, dus het zal allemaal wel meevallen.

 • De fanbase van Zelda is groot hoor
  Ik ben al naar heel wat Comic Qon's geweest en het viel me op hoe veel Zelda fans ik tegen ben gekomen. En het grote aanbod van Zelda Merchandise..

 • Nou die eerste 2 miljoen is binnen een mum al uitverkocht…
  Dus dat gaat wel lukken..

 • Nu nog het vervolg…. Wii u was ook uitverkocht.

 • Ja.. afwachten..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren