1. Bolivia klaagt bij ambassade over Ghost Recon Wildlands

Bolivia klaagt bij ambassade over Ghost Recon Wildlands

De overheid van Bolivia is ontevreden met hoe het land afgeschilderd wordt in de openwereldgame Ghost Recon Wildlands, dat door Ubisoft wordt gemaakt.

Volgens website Reuters heeft de overheid een formele klacht ingediend over hoe het land wordt getoond in de game. In het spel is het hele land in de macht van een drugsbaron.

Volgens Reuters heeft minister van binnenlandse zaken Carlos Romero een brief aan de Franse ambassade geleverd om te vragen of die overheid hier wat aan kan doen. Uitgever Ubisoft komt uit Frankrijk. "We kunnen een rechtszaak beginnen maar we willen het eerst op een diplomatieke manier proberen", aldus Romero.

Aan Gamespot meldt Ubisoft dat Wildlands fictie is, "vergelijkbaar met films of televisieseries." Het is niet duidelijk op wat voor manier Bolivia invloed kan hebben op de release van Ghost Recon Wildlands. Het spel is vanaf 7 maart verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Lol, ik vroeg me al af wanneer dit zou komen. Zo voorspelbaar tegenwoordig.

  • En het komt nog op een gunstig moment ook voor Ubisoft. Gratis PR :)

  • Het is dan ook geen documentaire, stelletje coke snuivers.

  • Kansloos

  • Begrijpelijk. Een game die miljoenen mensen gaan spelen waarin je complete land wordt afgeschilderd als drugs paradijs. Kan me niet voorstellen dat dat bevoordelijk is voor het beeld wat mensen hebben van Bolivia.

  • hahah sinds Miami Vice is mijn beeld niet veranderd :D

  • Vraag me af wanneer de marsmannetjes gaan klagen over Destiny

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren