1. Schakelen tussen verschillende regio's Switch eShop mogelijk

Schakelen tussen verschillende regio's Switch eShop mogelijk

Spelers kunnen met verschillende profielen op de Switch gemakkelijk schakelen tussen verschillende regio van de eShop.

Spelers moeten een nieuw profiel op de nieuwe Nintendo-console aanmaken en voor de regio kiezen waarvan ze de eShop willen bereiken. Vervolgens kunnen games van die regio gedownload worden.

Dit is bijvoorbeeld handig voor wanneer games pas later in Europa uitkomen dan in bijvoorbeeld Japan of de Verenigde Staten. Het is overigens niet mogelijk om met een creditcard van bijvoorbeeld deze regio te betalen voor een andere regio, maar dit kan wel met voorbetaalde kaarten. Daarnaast kunnen sowieso demo's gedownload worden.

Overigens kunnen de games vervolgens gewoon op het eigen profiel gespeeld worden. Mensen hoeven om de game te spelen dus niet in hun speciaal daarvoor aangemaakte profiel te blijven. Deze mogelijkheid is vergelijkbaar met hoe dit op PlayStation 4 werkt.
De Switch is vanaf vandaag verkrijgbaar in winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ja dit is leuk,ik heb het Gelijk gedaan bij me ps4 toen ik em kocht,ik kon gelijk de demo van ffxv spelen op japans

  • Uhm…hoezo niet gelijk wereldwijd dezelfde shop. Kun je nu meerdere profielen aanmaken.
    Vertaling kunnnen altijd met updates toegevoegd worden.

  • Dat heeft met licenties van de regio's te maken. Voorbeeld: Capcom heeft de rechten van spel A in handen voor Japan. Maar in Europa kan een ander bedrijf recht hebben op de naam van spel A.    Verder heeft het nog te maken met leeftijdratings etc. De markt is een stuk minder vrij als de gemiddelde Europeaan gewend is.

  • Ehhh je kan toch ook gewoon even van regio wisselen zonder een extra account?

  • Tip: in Oregon VS betaal je geen BTW als het goed is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren