1. Switch-bezitters melden krassen door dock

Switch-bezitters melden krassen door dock

Sommige bezitters van de Switch melden dat de dock van het apparaat krassen maakt langs het scherm. Het plastic dat het scherm bedekt lijkt niet goed tegen het in- en uitschuiven van de dock bestand te zijn.

Gebruikers op Reddit die het probleem opmerkten hebben verschillende oplossingen gevonden voor het probleem. Een screenprotector die bij veel cases voor de Switch zit inbegrepen beschermt ook de randen langs het scherm, en een stukje zachte stof aan de binnenkant van de dock plakken verhelpt het probleem ook.

Hieronder is een video te zien over de krassen en de oplossing door YouTuber en member Sjazie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het blijkt nu meer uitzondering dan regel. Mensen die krassen hebben waren er onvoorzichtig mee.

 • Tenzij die mensen expres met de punt van het dock over het scherm zijn gaan krassen, vind ik niet dat het scherm gekrast moet kunnen worden als de Switch in het dock wordt gezet, op welke manier dan ook. Sowieso is het docken van de Switch slecht gedaan met de hoeveelheid bewegingsvrijheid de Switch heeft in het dock, zoals ik had gezien in de unboxing op pu.nl.  Why, Nintendo, why? Hebben jullie zo'n perfecte console gemaakt, heeft het zoveel kinderziektes bij de start. Falende Joycons, software problemen, krassende schermen, crappy docks, Zelda met ernstige framedrops. Ik wil graag een Switch, maar al deze dingen inclusief de Nintendo prijs voor assesoires en geen line up, maakt het er allemaal niet aantrekkelijker op. :/

 • Je hebt ook een punt hoor, je kunt niet zeggen dat de Nintendo Quality zegel er niet op kan.

 • Ik heb een switch en ik heb geen van de hierboven genoemde issues. Sowieso heb ik een schermbeveiliging want je kan dat ding over mee naartoe nemen dus ben ik er voorzichtig mee. Bewegingsvrijheid in zo'n cradle moet niet uitmaken want je loopt er toch niet mee te bewegen als die erin staat. Zorgt er naar mijn idee juist voor dat je niet iets gaat forceren waardoor er juist krassen kunnen ontstaan. Geen framedrops gehad bij Zelda en ook geen falende controllers gehad. Lijkt mij dus een probleem dat enkele treft en niet iedereen. Als je gewoon omgaat met de console zullen er vast geen krassen ontstaan.

 • ^mezelf kosteloos vermaakt met deze reactie.

 • Toch wel lomp deze fout na zo veel consoles op de markt.

 • Toen ik de iPhone 6 kocht waren er ook mensen die de iPhone krom aan t buigen waren.
  Ik heb de Switch en als je normaal doet is er niets aan de hand.
  Heb je kinderen van 4 jaar dan kan je krassen verwachten. Maar dan heb je wel andere problemen dan krassen

 • En toch hoort de slide zo goed en beschermend te werken dat je zelfs met wat haast dit ding ongeschonden uit zijn dock moet kunnen halen. Stel je hebt neefjes/nichtjes op bezoek en die zijn kind aan huis, en halen vervolgens dit ding er alvast onkundig uit zonder dat jij dit eigenlijk had gewild. Dan moet dit kunnen zonder dat er schade ontstaat. Een beschermende laag aan de binnenkant had gewoon gemoeten, klaar. Geen goedpraterij.

 • Eens dat had gekund en was beter geweest. De iPhone had ook beter met een dikke rubberen hoes geleverd kunnen worden

 • Eerlijk gezegd had dat niet gekund, maar gemoeten. Je zou eigenlijk een uur lang die Switch in en uit zijn dock moeten kunnen schuiven , en dan bedoel ik niet voorzichtig zodattie niet krast, maar gewoon zoals je een N64 cardridge in en uit de N64 schuift bij dagelijks gebruik, en dan zou er niks op de Switch te zien moeten zijn.  Als iets gemaakt is om de hele tijd te kunnen docken en undocked te worden, zou je daar niet extra voorzichtig bij moeten wezen ondat je scherm anders kan krassen. Laat staan dat je er speciaal een screenprotector voor het docken op moet plakken.

 • Ik ben van mening dat dit ook kan zonder krassen. Je moet echt een hork zijn en moedwillig je Switch erin rammen om krassen te krijgen in mijn optiek. Maar de tijd zal t leren of t een hoax is of niet

 • Dit is wel echt belachelijk.

 • Dit ding is een ramp. Hier hoor je rekening mee te houden.

 • Een ramp beetje erg overdreven niet?

 • En vergeet niet het feit dat je niet (op dit moment dan) jouw save data over kan zetten op een andere switch. Dus wanneer joiw huidige switch kapot gaat, gestolen wordt of wat anders, dan ben je dus alles kwijt. Voor een console uit 2017 vind ik dat uiterst merkwaardig.

 • Dit is inderdaad onnodig. Ondanks dat iemand van nintendo heeft gezegd dat dit gaat veranderen had deze functie er gewoon moeten zijn

 • Waarschijnlijk zou Ninty stil zijn geweest Wanneer mensen hier niets over gezegd zouden hebben

 • Wat? Echt?! Dat was bij de Wii en WiiU ook al zo maar ik had wel gedacht dat dit bij de Switch anders was.. Kennelijk niet..

 • € 3,00 lost een probleem op van: € 330,00 dus wat is het probleem die € 3,00 ????

 • Nee, de extra moeite die je moet doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren