1. Switch bestverkopende nieuwe Nintendo-console ooit in Europa

Switch bestverkopende nieuwe Nintendo-console ooit in Europa

De Switch is Nintendo's bestverkopende nieuwe console ooit in Europa. In het eerste weekend is de console vaker over de toonbank gevlogen dan andere Nintendo-consoles.

Dat bevestigt Nintendo dinsdag, hoewel het bedrijf geen exacte cijfers geeft. De Switch verkoopt dus beter dan illustere voorgangers als de Nintendo Wii en de GameCube, hoewel die consoles met voorraadtekorten kampten bij hun lanceringen. Ook de Switch is momenteel op veel plaatsen uitverkocht.

Eerder werd al duidelijk dat de Nintendo Switch in zowel Noord- als Zuid-Amerika verkooprecords had gebroken.

Ook lanceringsgame The Legend of Zelda: Breath of the Wild breekt records. Zo is het de bestverkopende Zelda­-game in de dertigjarige historie van de legendarische reeks.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Hopen dat ie de Wii achterna gaat qua verkopen (met de nadruk op 'hopen'). :)

 • Liever goede games dan de verkopen, maar hopen dat Nintendo het goed gaat doen, en ook wat third party's op de switch gaan:)

 • Eens!

 • Als de games goed zijn, komen de verkopen vanzelf.

 • En dat met alleen Zelda!

 • Veel te veel positief nieuws over de Switch. Dit is stemmingmakerij! :lol:  Nu nog een steady flow aan games zien te realiseren.

 • Ben ik het voor 1x met je eens hé (met die 2e zin dan he)! ;)  Edit:
  Er is alweer een "negatief" bericht gepost hoor.
  Wat een stemmingmakerij, sjonge jonge jonge zeggggg! XD

 • Ja en kun je na gaan zo gaat dat elke dag weer Piet…
  en ze denken er ook nog iets mee te kunnen bereiken..
 • Iedereen die Zelda op de Switch heeft gespeeld zal moeten toegeven dat dit echt fantastisch is. Ik kan me soms ergeren aan Nintendo, dat ze zo traag zijn en weinig games uitbrengen, maar met deze game laten ze zien toch echt de absolute top te zijn. Ik game al 30 jaar en dit is echt een van de allerbeste games ever! De Switch is een supertof ding het voelt goed en heeft functies die we nooit eerder zo gezien hebben. Het verkoopsucces is volledig terecht, nu hopen dat ze het goed ondersteunen met games. En dat mensen die pech hadden met het nieuwe apparaat door een kapotte joy -con netjes worden geholpen.

 • Ik heb pas 2/3 uur in Zelda zitten en ik vind het nog niet zoveel. Ben een groot Zelda fan maar tot nu toe vind ik het tegenvallen. Het enige wat ik doe is over groene velden lopen en af en toe zo'n bokoblin verslaan. Ik wil meer actie, muziek, story. Maar dat zal nog wel komen haha

 • Ik zei toch; Na een uurtje of 5! ;P

 • Dat gevoel heb ik nu met Horizon ZD. Een prachtige game waaraan ze 6 jaar aan hebben gewerkt. Ik kan niet wachten om deze Zelda te spelen op de Switch. GTA is nog zo'n franchise die niet overhaast met een vervolg afkomt. Geef mij maar meer van zo'n games.

 • Horizon was ik daarintegen wel vanaf de eerste minuten helemaal verkocht.

 • Je moet BotW ook niet ingaan met zelda verwachtingen, je moet BotW ingaan als een blank slate, de wereld in je opnemen etc.  Ik zelf heb OoT en ALBW gespeeld, maar ik heb ze beiden nooit afgemaakt, de reden weet ik niet echt, maar ik was al snel moe van dungeon naar dungeon lopen, terwijl ik BotW bijna niet kan neerleggen, natuurlijk een game die goed is hoef je niet per sé leuk te vinden.

 • Robskeee ik had precies hetzelfde als jij de eerste paar uur. Ik heb hem na 3 uur ook aan de kant gelegd omdat het me niet wist te interesseren. De dag erna ben ik toch door gaan spelen en het werd een stuk beter! Je blijft wel veel reizen, maar je hebt straks wel meer manieren om snel ergens heen te gaan.

 • Helemaal met jouw eens, vind dit beste spel die ik in jaren heb gespeeld. Ik speelde Horizon Zero Dawn, wat ook heel een hele vette game is. Maar ik kan niet stoppen met het spelen van Zelda, beste Zelda game tot nu toe. Je kan letterlijk overal heen, en elke keer dat je speelt is het spel anders.  Ik speel op verschillende accounts, en wat heel gek is, op de ene account is het heel anders. Ik kwam heel veel wachters tegen, terwijl ik bij de andere account dat niet heb, heel freaky!!. Ik vind dit persoonlijk vetste Zelda spel, en ook vetste spel die ik in tijden heb gespeeld!!!

 • 30 jaar? Zelda nostalgia confirmed.

 • CerandoX z'n profielfoto geeft perfect weer hoe hij reageert op mensen die Zelda geweldig vinden. :'D

 • Damaged. ;-)

 • @Robskee; wacht maar, all good is yet to come. Ik zit er nu 20u in (werk en huis kopen komt in de weg…) maar als trouwe fan sinds Link's Awakening is dit naast Ocarina of Time een kanshebber om die 2e snoeihard te verstoten. Tevens vond ik Twilight Princess ook subliem… en Majora's Mask ook…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren