1. Oorzaak en oplossing voor Switch Joy-Con probleem gevonden

Oorzaak en oplossing voor Switch Joy-Con probleem gevonden

Een Youtuber heeft een oplossing gevonden voor de uitvallende linker Joy-Con van de Switch-controller. Het enige probleem is dat het wat soldeerwerk vereist, waardoor het voor veel spelers geen optie is.

Spawn Wave plaatste een video waarin wordt getoond dat hij de linker Joy-Con-controller uit elkaar haalt. De linker Joy-Con-controller heeft bij veel spelers vaak slechte of geen ontvangst.

De Youtuber kwam er achter dat het probleem ligt aan de antenne in de controller, die volgens Spawn Wave te dicht tegen het metalen omhulsel van de analoge stick aan zit. Daardoor zit de antenne onder een plek waar altijd een hand op rust, waardoor de ontvangst slechter zou zijn. Spawn Wave heeft zelf de antenne verlengd naar een ander gedeelte van de controller, waardoor de verbindingsproblemen worden opgelost.

Het solderen van een Joy-Con-controller zal voor de meeste spelers echter geen optie zijn. Daarbij komt de garantie te vervallen wanneer consumenten hun apparatuur zelf aanpassen. Nintendo gaf eerder aan dat de problemen mogelijk opgelost worden door niet te dicht in de buurt te zitten van wifi-signalen of aquaria, maar dat lijkt in veel gevallen niet te helpen. Het is niet bekend of het bedrijf van plan is om alle linker Joy-Cons terug te roepen en ze te vervangen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Een gevalletje 'iPhone 4 antenne problemen' dus.
  Ik zou het solderen lekker laten zitten en de Joycon ietsjes anders vastpakken of wachten tot Nintendo komt met een omwisselactie o.i.d.  Niet netjes dit, maar hoeveel % heeft er last van?
  Zou het niet in principe iedereen moeten zijn (als ik het artikel zo lees)?

 • Ik wou dat ik ze allemaal kon testen haha! Het is idd niet handig om het in eigen handen te nemen en te gaan knutselen, maar het is denk ik zorgwekkender dat Nintendo dit niet op een andere manier heeft kunnen oplossen.  Denk ook niet dat het uit moet maken hoeveel mensen er last van hebben, het moet gewoon lekker werken toch?

 • Je zou van Nintendo ook wel verwachten dat ze hun hardware uitvoerig testen? Dan moet dat toch naar voren zijn gekomen lijkt mij? Overigens heb ik het nog niet ervaren, misschien ook wel omdat ik eigelijk alleen in de handheld modus speel.

 • Het mag inderdaad überhaupt niet voorkomen, maar omdat andere mensen die ik ken (incl. ikzelf) er geen last van hebben, zou ik wel eens willen weten hoeveel % van de mensen er wel last van hebben.
  Puur uit nieuwsgierigheid. :)

 • Ik ruik een fanboy

 • Ik heb er 'last' van. Speel voornamelijk op de handheld manier met de controllers aan de switch bevestigd

 • en dat stinkt

 • In mijn ogen is de Switch door de linker joy con een ondeugdelijk product. Het doet immers niet wat je als consument wordt belooft door de producent.

 • Dat ik dit ooit nog eens bij Nintendo zou voelen, maar: er zijn zoveel mankementen ontdekt bij dat apparaat (niet dat iedereeen ze heeft, maar de kans is wel degelijk aanwezig), maar Nintendo schijnt niet alles als een groot probleem genoeg te zien (of als eigen fout) om tot vervanging over te gaan. En met zoveel kans op issues met dat ding zonder goeie support ga ik het al helemaal niet wagen.

 • Er zijn nog steeds geen percentages genoemd, dus ik vind je beslissing om 'm niet te halen wat over haast (niet dat ik het niet kan begrijpen hoor). :)  Gaat het om 0,01% om 5% of om …%?
  Dat is natuurlijk erg belangrijk om te weten.

 • Waar rook is is vuur, tevens zijn er genoeg andere redenen om de switch niet te halen, gebrek aan (nieuwe) games, hoge prijs en performance issues.

 • Ja klopt. Iets van 95% van de Switch-eigenaren heeft hier last van. 1% zegt dat ze de Switch nog nooit hebben aangehad. 2% zegt de linker Joy-Con in de rechter hand te gebruiken en dan blijft er maar 2% over die nergens last van heeft. Echt belachelijk.

 • Doe er maar lacherig over.
  Ken je toevallig de Southpark aflevering: The 99%/1%? ;)

 • Juist.

 • Probleem is een beetje. Je hoort de mensen met problemen eerder dan de gene zonder klachten. Hopelijk gaat Nintendo hier normaal reageren en niet zoals MS met de 360.  Bedankt voor het testen day one buyers.

 • @ShadowhunterrX
  Inderdaad. Gewoon niet miepen en de mensen die problemen hebben tegemoet komen.
  Met cijfers naar buiten komen zou ook goed zijn, denk ik. :)

 • Piet ik vind 12 minuten lang aan problemen dus best veel.
  http://www.vkmag.com/magazine/nintend…. Ik weet dat er veel verkocht zijn maar sommige van deze problemen mogen echt niet voorkomen, bijvoorbeeld de dode pixel en nintendo's reactie daarop.

 • @CerandoX
  Man normaal wil ik niet reageren en reageer ik meestal ook maar niet, maar je begint nu wel een beetje vervelend te worden. Moet je nu bij elk Nintendo bericht wat negatiefs zeggen of van een mug een olifant maken.  Alle mensen die ik ken die wel de Switch hebben gekocht hebben tot nu toe geen enkel probleem met de Switch gehad behalve 1 die wel dit Joy-Con probleem soms heeft.

 • Harde cijfers zullen nooit naar buiten komen, het draait uit eindelijk om de service afhandeling van nintendo. Gaan ze deze klanten snel en goed helpen of traag en slecht of helemaal niet.

 • Aan de klantenservice van Nintendo twijfel ik niet want ze zijn meestal snel bereid om te wisselen.  Haast is hier wat de Switch de nek heeft omgedraaid. Haast om de WiiU te vervangen. Kwaliteit staat hoog bij Nintendo en daar is hier geen sprake van (dit probleem, naast al de andere minor and major issues). Al was het 1% van de 2 miljoen die er last van heeft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren