1. Game of Thrones-acteur Jason Momoa speelt in Just Cause-film

Game of Thrones-acteur Jason Momoa speelt in Just Cause-film

Jason Momoa, die onder andere in Game of Thrones en Aquaman speelde, krijgt de hoofdrol in een verfilming van Just Cause.

Volgens Variety kruipt de acteur, die recentelijk te zien is in de Netflix-serie Frontier, in de rol van Rico Rodriguez, die op tropische eilanden het leven van dictators zuur maakt. De games staan bekend om hun grote open werelden die gebruikt kunnen worden als speeltuin om vijanden op creatieve manieren aan te vallen.

De plot van de film zelf is vooralsnog niet bekendgemaakt. Brad Peyton regisseert de film, terwijl het script is geschreven door John Collee, bekend van Master and Commander: The Far Side of the World.

In 2015 werd al bekend dat de productie van de verfilming "snel" zou beginnen en dat Just Cause 3 als inspiratiebron gebruikt zou worden. "Die game heeft een geweldig verhaal", aldus producentAdrian Askarieh. "Rico gaat terug naar Medici, waar hij is geboren en waar zijn familie is vermoord. Hij gaat terug om te doen waar hij goed in is, namelijk regimes omver schoppen. Een Just Cause-film kan net zo goed een actiefilm genoemd worden als een The Fast and the Furious. Ze zijn beiden overdreven."

Het is niet bekend wanneer de film in de bioscopen draait. Een andere Square Enix-franchise, Tomb Raider, ontvangt tevens een nieuwe film. De reboot heeft Ex Machina-ster Alicia Vikander in de hoofdrol en komt in 2018 uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • De games vond ik erg leuk, maar dat ging meer om de gameplay en de werelden dan om het 'sterke' verhaal. Als ze nu een Hawaïaan als Rico hebben gecast (wtf) voorspel ik weinig goeds. Brad Peyton's lijstje aan films is er nou ook niet echt een waarvan ik meteen ga juichen. Helaas! Tuurlijk is het afwachten maar ik gok op dat de game beter verdient.

  • Niet geregisseerd door Michael Bay?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren