1. Verwacht veel Xbox-reclame rondom Middle-earth: Shadow of War

Verwacht veel Xbox-reclame rondom Middle-earth: Shadow of War

Aaron Greenberg van Microsoft heeft bekendgemaakt dat Middle-earth: Shadow of War marketing partner zal zijn met Xbox. Project Scorpio gaat daarnaast een grote rol spelen, waar de game vorige week als eerste officieel voor werd aangekondigd.

Het hoofd van de Xbox-marketing heeft op Twitter gezegd dat er veel Xbox- en Scorpio-marketing zal gaan plaatsvinden. Shadow of War werd vorige week als eerste game officieel aangekondigd voor Microsofts snellere console, waardoor ontwikkelaars er al vroeg mee aan de slag konden.

Technische director van Monolith Productions, Matt Allen, liet aan Techradar weten dat het "fantastisch" is om met Microsoft te werken. Ook vertelde hij onder de indruk te zijn van Project Scorpio: "Ik weet niet in hoeverre ze de specificaties hebben onthuld, maar het is een upgrade. Het is niet zo van: "We gaan wat dingen upgraden". Er zijn echt dingen die je ermee kunt doen. Dus we zijn erg enthousiast om met hun samen te werken."

Middle-earth: Shadow of War komt op 24 augustus uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc, en zal geoptimaliseerrd worden voor de PlayStation 4 Pro en Project Scorpio. De game ondersteunt ook Microsofts Play Anywhere-programma waardoor met een enkel digitaal exemplaar voor Windows 10 of Xbox One spelers automatisch op het andere platform kunnen spelen.

Gisteren verscheen een uitgebreide gameplay video en onze preview.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "Middle-earth: Shadow of War komt op 24 augustus uit voor de Xbox One, Project Scorpio, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro en pc"  Kan ik hier dus de conclusie aan verbinden dat de Scorpio dan al verschenen is ?

 • Nee, dit is denk ik verkeerd overgenomen. Hij is aangekondigd voor de platformen die jij noemt. Later is daar de releasedatum aan gehangen. Naar mijn weten nog altijd "holiday 2017" voor Scorpio ;)

 • OK :)

 • Klopt, het leek nu alsof hij inderdaad al in augustus komt :)

 • Scorpio schijnt wel voor te lopen op schema, wie weet kan je hem al eerder in huis halen. De release datum zal tijden de E3 wel naar buiten worden gebracht.

 • Wel mooi dat het de tweede grote 3rd party titel is die Play Anywhere ondersteund. Altijd afwachten met dit soort initiatieven, maar dit lijkt wel opgepakt te worden.

 • Sorry , deze game is geen teken dat *play anywhere* word opgepakt. Als MS geen marketing deed voor deze game , gaf ik je gelijk ;).

 • Ik had überhaupt niet verwacht dat third party er aan mee zouden werken. Nu met Resident Evil 7, Middle-Earth en ook al Thimbleweed Park toch wel wat uitgevers die interesse tonen. Jij hebt ook weer een punt hoor, te vroeg om te zeggen dat de service geslaagd is (daarom gebruikte ik ook het woord 'lijkt'), maar de eerste mooie stappen in de goede richting zijn er :) goed voor de consument.

 • De marketing heeft toch niets te maken met Play Anywhere? Het is gewoon goed dat meer 3rd party titels worden toegevoegd!

 • Ik heb een Xbox one(PS4ook btw maar niet relevant) Maar dit haalt mij echt niet over om een game in de Microsoft store te kopen (ik game zowiezo alleen op me pc) geef mij maar Steam.

 • @gaaiz  Tuurlijk wel ;). Denk je echt dat er VR missions voor Battlefront en Cod waren gekomen zonder Sony marketing deal ? Waarom zijn die missies niet op PC , waar ook VR is :).

 • @Shadow
  Dat betreft exclusieve features. Het op "twee platformen uitbrengen in de zelfde bundel" van games vind ik heel wat anders.

 • Ik weet zeker dat de average pc gamer dit geen reden vind om de game digitaal via Microsoft store te kopen ookal hebben ze een Xbox one ik kan er over mee spreken.(ik ben wel iemand die altijd elk systeem in huis hebt)  Ik kreeg Gow4 gratis bij me nieuwe GPU (fanatische game btw)ik kan hem jammer genoeg niet eens meer downloaden (100GB not mentioned) omdat hij blijft hangen  het is gewoon een bagger programma, op de One heb ik geen last van maar op de PC is het gewoon een slechte steam kopie.  Ik heb dan wel een 100+ library in jaar tijd op steam dat digitaal is, vind ik het toch nog leuk om soms een game in een hoesje te kunnen kopen/bestellen dat zit er jammer genoeg ook niet bij de service en daarom kan dat mij dus ook niet overhalen.

 • Dat zal per persoon uiteraard verschillen. Je noemt diverse situaties die voor jou niet praktisch zijn, maar dat houdt niet in dat dat voor anderen ook zo is. Diverse games, zoals Battlefield 1, speel ik graag op allebei de platformen. Zelf heb ik nog weinig ervaring met de Windows store (al is deze volgens mij gelijk aan de Xbox store, waar ik geen problemen mee heb), maar ik kan wel geloven daar daar kinderziektes in zitten m.b.t. bijvoorbeeld UWP. Die zullen hoogstwaarschijnlijk in de loop der tijd verdwijnen.

 • NOOOP forza horizon 3 gekocht hier.. .. app is de microsoft store.. Je kan niet eens zien hoe snel shit download, blijft constant hangen (dat op een glasvezel verbinding van 100mbit…) het is traag.. heb een paar keer forza opnieuw moeten downloaden omdat de patch niet installeerde. Hij is echt niet de enigste die er zo over denkt!  Modbreak: Vloeken doe je maar ergens anders..

 • @gaaiz
  Niet echt en is precies hetzelfde. Enige die belang hebben bij deze extra's zijn MS en Sony. Voor ontwikkelaars alleen maar extra kosten en ze doen het alleen maar als het profijt heeft. Windows store is toch poep.

 • Heb zelf alle 3 de consoles. De XboxOne PS4 en de Switch en moet zeggen dat dit triest is. Xbox heeft weinig Eigen exclusive titles dan maar reclame maken voor een game die ook op de PS4 komt. Jammer. Wil graag weer toppers zien op de XboxOne

 • Helemaal mee eens, Sony doet dit natuurlijk compleet niet, die maken geen reclamedeals voor een multi platform titel… -_-

 • Tuurlijk wel, maar denk dat de essentie van saidinho's reactie in zijn laatste zin ligt.

 • Rise of the Tomb Raider was eerst een tijdelijk gekochte (what else?) parade paardje van Microsoft. Daarna, met de PS4 pro, werden de rollen omgedraaid. Ze doen het allemaal.  Ben benieuwd of Microsoft met iets afkomt voor de Scorpio zoals Sony deed met Horizon voor de PS4 pro.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren