1. World of Warcraft-spelers verbannen die geld vragen voor in-game diensten

World of Warcraft-spelers verbannen die geld vragen voor in-game diensten

Blizzard verbant WoW-spelers die andere spelers hielpen in ruil voor geld. De verbannen spelers waren onderdeel van hooggeplaatste gildes.

Dat stelt communitymanager Ornyx op het World of Warcraft-forum.

De spelers hielpen anderen om kerkers in het de mmorpg uit te spelen of om bepaalde achievements of voorwerpen te halen. In ruil daarvoor werden de spelers betaald met echt geld.

"Dit soort gedrag is in strijd met de algemene voorwaarden van World of Warcraft", stelt Ornyx. De communitymanager benadrukt dat spelers wel hun diensten mogen verkopen voor gold, de valuta binnen de game.

De verbannen spelers wisten volgens Blizzard dat ze de regels van World of Warcraft hadden overtreden. De ontwikkelaar wil voortaan nauwer gaan opletten of spelers hun diensten voor echt geld aanbieden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Copy-paste nu.nl. Nice job…
  http://www.nu.nl/games/4529046/blizza…

 • Ja Insidegamer gaat echt goed achteruit he met dit :P inplaats van zelf iets typen doen ze dat :P en ze hebben altijd hun nieuwes een dag of meer later pas gepost :P

 • We hebben een samenwerking met NU met de game-content

 • Dat verklaart veel…

 • Over WoW gesproken: Nooit gespeeld maar ik heb wel eens gehoord dat er vervelende dingen met dat spel voorvallen zoals het stelen van andermans account. Is dat zo en heeft dat ook invloed over de algemene veiligheid van de PC waar dat account op staat?

 • Dat kan gebeuren. Heeft voornamelijk met addons te maken die niet door Curse zijn gecontroleerd.
  Ze hebben daar bij Blizzard een heel simpele authenticator voor gemaakt. Gratis en voor niets te gebruiken. Is gewoon een app op je telefoon die om de zoveel seconden een nieuwe code genereert.
  Je kan zelfs een sms token opvragen, maar dat is volgens mij wel een betalende dienst. Maar goed als je echt zeker wilt zijn, is dat een go to.  Vergelijkbaar is de Steam authenticator.  Mijn account is wel eens gehackt, sindsdien wachtwoord verandert en die authenticator gaan gebruiken. Nooit meer gehackt daarna.  Edit: Bij het hacken had het geen invloed over de algemene veiligheid van de pc. Het blijft dan enkel in je battle.net account. Tenzij het wachtwoord en gebruikersnaam overeenkomt met al je andere inloggegevens natuurlijk. Moet er wel bij zeggen dat ik gehackt was op een windows pc. Op de mac lijkt de gevoeligheid nog eens aanzienlijk minder.

 • Bedankt maar… ik heb geen mobieltje! Werkt die authenticator ook via de PC?

 • Om juist hackers tegen te gaan is die authenticator enkel via een external device. Maar ze hebben ook keychains te koop bij onder andere bol  https://www.bol.com/nl/p/blizzard-bat…  Maar ook media markt etc.  https://eu.battle.net/support/en/arti…  Edit: Dit is dus wel enkel voor de pc/mac. Op console voor Overwatch en Diablo is de authenticator niet van toepassing. Hier wordt gebruik gemaakt van de beveiliging van de console zelf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren