1. Harmonix-game DropMix speel je met smartphone en mixapparaat

Harmonix-game DropMix speel je met smartphone en mixapparaat

Harmonix, de studio achter Rock Band en Dance Central, werkt aan een nieuwe muzikale game genaamd DropMix.

De studio ontwikkelt de game samen met speelgoedmaker Hasbro. In de snelle muziekgame maken spelers mixen van muzieknummers met speelkaarten. Elke kaart is een ander element van een nummer, bijvoorbeeld de zang, bass en drums.

Door de kaarten op een fysiek DropMix-bord te plaatsen wordt er een mix van een nummer gemaakt in real-time. Spelers plaatsen hun iPhone of Android-telefoon in het bord om het spel te spelen. Er komt ook een lokale multiplayer voor twee tot vier spelers. Verschillende mixen kunnen daarnaast ook op het apparaat worden opgeslagen.

De smartphonegame en het bijbehorende bord moeten in september 2017 uitkomen, al is het niet bekend of het apparaat dan ook in Nederlandse winkels komt te liggen. Hieronder is een lijst met nummers te zien, waaronder muziek van Bruno Mars, Disturbed en The Weeknd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren