1. PS4-games komen dit jaar naar PlayStation Now

PS4-games komen dit jaar naar PlayStation Now

Ergens dit jaar worden er PlayStation 4-games toegevoegd aan de streamingdienst van PlayStation Now. Voorheen waren er alleen PS3-games speelbaar via de service.

Dat meldt Sony op PlayStation Blog. Een exacte datum voor de toevoeging van PS4-games is nog niet bekend, maar de functionaliteit wordt ergens dit jaar uitgerold. In de komende weken wordt er een gesloten test gehouden en zullen enkele abonnees een uitnodiging ontvangen om hieraan deel te nemen.

Het streamen van PS4-games via PlayStation Now zal alleen werken op de PlayStation 4 en op Windows-pc's. De gamestreamdienst is momenteel ook nog beschikbaar op verschillende andere apparaten, zoals de PlayStation Vita en meerdere Samsung- en Sony-televisies, maar daar komt per 15 augustus van dit jaar verandering in. Sony stopt dan met de ondersteuning van alle platformen behalve de PS4 en pc.

Sony kondigde die wijziging halverwege vorige maand aan en gaf toen als reden op dat het al zijn aandacht wil richten op het verder ontwikkelen van PlayStation Now voor PS4 en pc. Mogelijk zijn de andere platformen niet geschikt voor het streamen van PS4-games en heeft Sony daarom besloten de ondersteuning hiervan stop te zetten.

PlayStation Now is in Nederland beschikbaar voor 16,99 euro per maand. Sony stelt dat de PS4-games die dit jaar worden toegevoegd niet in een apart abonnement onder worden gebracht. De titels worden toegevoegd aan het huidige aanbod. Welke games dat zijn, is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Goede, vlotte reactie op die Xbox Game Pass. Alles valt of staat met het aanbod. Dat is op PS Now groter (voor PS360-generatie games), maar een stuk duurder en het blijft streamen, waar ik geen enorm fan van ben. PS4 games streamen naar een PS4, beetje omslachtig. Ik ga liever voor een download.    Maar in ieder geval blij dat Sony dit ook introduceert. Kunnen ze weer met elkaar concurreren en dat is voor de consument altijd goed :)

  • Dat niet meer streamen naar tv's etc., zal vast met licenties te maken hebben. Jammer, want dit was een goede ontwikkeling. Voor de NX dacht ik aan zo iets, helaas heeft Nintendo hier niet een heel klein beetje inspiratie uit gehaald. Switch Pro misschien?    De WiiU staat hier wel in de basis met dit concept.

  • Kijk dit is weer eens goed nieuws van sony. Kan ik eindelijk(waarschijnlijk wat oudere games) ps4 games spelen zonder een ps4 aan te schaffen.

  • Sony voelt MS zijn hete adem!

  • 17 euro per maand, LMAO

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren