1. Nintendo brengt making of-reeks van Zelda: Breath of the Wild uit

Nintendo brengt making of-reeks van Zelda: Breath of the Wild uit

Er komt een driedelige making of-videoreeks over The Legend of Zelda: Breath of the Wild, gemaakt door Nintendo zelf. De reeks start vandaag al.

Het eerste deel van de drie video's moet vanmiddag om 2 uur verschijnen. De video's tonen hoe de recent uitgekomen Switch- en Wii U-game, die wereldwijd wordt geprezen en veel hoge scores binnen heeft gehaald, is ontwikkeld door het bedrijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ga ik op zeker kijken,vind het een top game en ben nog lang niet klaar met dit juweeltje.dit is echt een aanrader voor iedereen.de game is het waard om een switch voor te kopen!

 • Deze ga ik zeker checken!
  Deze game is zo gigantisch groot, dus ik ben erg benieuwd naar het ontwikkelproces ervan.  Ik dacht even alle shrines te gaan halen (na het uitspelen van de mainquest) en toen kwam ik erachter dat ik pas op 40/120 zat + nog vele sidequests, enemy camps, gear upgrades, Korok seeds, etc. moet halen/vinden.  Qua gameplay is deze game geweldig (technisch kan het echter wel beter, dus het is te hopen dat de "problemen" opgelost worden via de aankomende systeem update, zoals aangegeven).

 • Wow nu al main uitgespeeld?

 • Ik weet niet of je dit sarcastisch bedoelt of niet, maar ik heb de mainquest na zo'n 35 tot 40 uur uitgespeeld en er zijn nog vele andere die 'm uitgespeeld hebben hoor, haha! ;P

 • Nee ik was serieus :p Is de fun van de game nog steeds the same of mwah? Ikzelf wil meestal bijna alles collecten ed omdat ik bang ben na de mainstory het niet meer te spelen haha

 • Dus ik dwaal meer rond zegmaar en verken alles een beetje eromheen heb nu iets van 30-40 uur erin zitten en heb pas 2 titanen verslagen

 • En weet je wanneer die system update komt? (Laatste bericht)

 • Er is zoveel te doen, met als toppunt de shrines en (side)quests (mijn mening), dat ik me totaal niet verveel!
  Ook zijn er zo'n 900(!!!) Korok seeds om te verzamelen (veel te veel natuurlijk).
  Je kunt de eindbaas ook zovaak verslaan als je wil, dus dat is ook wel nice!  Desalniettemin blijft de game mij boeien! :D
  Wat vind jij ervan tot nu toe?  Geen idee wanneer die systeemupdate komt. Las er iets over op Reddit vanuit een insider, maar ik denk niet dat het nog lang duurt.

 • Verzamelen blijft erg tof, maar nu zoek ik wel dingen op. Ik ga niet de hele game 200x rondlopen om alle seeds te vinden. Het percentage van uitspelen vind ik ook totaal niet accuraat. Ik zit nu op 26% terwijl ik 99 shrines heb gehaald en ongeveer de helft van de side/shrine missions (zonder internet hulp dit). Dat ze al die seeds (en waarschijnlijk de foto's van alle beesten, wapens en vijanden) meetellen met het percentage vind ik echt overdreven. Het is niet eens leuk 900 seeds te verzamelen. Ik had 300/400 meer dan genoeg gevonden. Nu is het teveel van hetzelfde.

 • De Korok Seeds tellen voor maar liefst 72% (900 * 0,08%) mee.
  Eigenlijk belachelijk inderdaad.  Verder tellen shrines (dus heldenballen en dus hartjes/energie), Divine Beasts & alle soorten quests mee.
  Alles telt voor zo'n 0,08%, dus een shrine is net zoveel waard als een Korok seed…  En Simon maar zeggen dat ik niks anders gedaan had dan rondlopen toen ik zei dat ik pas op 10% zat na zo'n 35/40 uur (terwijl ik de mainquest al uitgespeeld had). ;)  (P.s. Ik zoek btw ook dingen op hoor, want die hele map rond blijven lopen is niet te doen door de enorme omvang ervan.)

 • Ik vind 'm supertof tis alleen een beetje jammer van die frame rate drops maar het is niet gamebreaking ofzo. Sick, waar kan je je % bekijken?

 • En idd 900 seeds is absurd dan kan je dalijk 30 wapens bij je dragen ofzo

 • heb ook al aardig wat uurtjes gespeeld, klaar met 2 divine beasts Vah Ruta en Vah rudania, maar doe meestal ook gelijk zoveel mogelijk sidequests in alle gebieden, lang geleden dat ik het zo leuk vond om side quests te doen in een spel kan echt uren achter elkaar doelloos rond lopen en beetje items grinden, iemand nog tips waar je wapens kan kopen of goeie wapens kan vinden? me inventory was ineens aardig naar de klote nadat me vriendin in low lvl gebieden shrines aan het zoeken was :p

 • Ik heb af en toe wel framedrops, maar zeker niet zo heftig als dat sommige voor doen komen en dus ook zeker niet game brekend.  Als je de eindbaas hebt verslagen dan kun je linksonder in je mapscreen (druk op '-') zien op hoeveel % je zit.  En het frappante is dat je inventory na +/-440 Korok Seeds niet verder uitgebreid kan worden, dus er zijn zo'n 460 Seeds te verwaarlozen…

 • Het is echt een geweldige game. Beste open wereld game sinds jaaaren.
  Het is inderdaad jammer van de framedrops, maar het kan er nog net mee door.
  Verder vind ik het jammer dat alles shrines er van binnen hetzelfde uitzien (hetzelfde thema zeg maar). Althans, tot nu toe. Ik ben nog niet heel ver.
  Mis een beetje de verschillende thema's die de dungeons in de oude delen wel hadden. B.v. Ijsthema, bosthema enz. Of misschien komt dat nog…??  Verder niets dan lof voor deze game!

 • Helaas wokkel, ze blijven hetzelfde;)

 • Er is inderdaad (helaas) maar 1 shrine thema.

 • Ah jammer, maar niet getreurd. Het blijft een fantastische ervaring. Kan iedereen aanraden hem te kopen. Ook voor de WiiU is hij steengoed. Ik speel hem zelf op dat systeem en kan je vertellen dat het ook daar nog enorm mooi en sfeervol eruit ziet.
  Heb je een WiiU? Ga hem nu nog halen. Je hebt echt geen enkel excuus.

 • Lol ik heb pas 1 tempel gedaan en ben lekker rustig de wereld aan t verkennen ga m pas uitspelen zoals ik elke zelda uitspeel. Alle heartpieces en stuff verzamelen dus gaat nog wel ff duren. Pas de helft vd map unlocked. Ik weet namelijk dat na deze game een leegte van jewelste gaat komen had ik ook bij andere topgames als die uitgespeeld zijn

 • Hopelijk heb ze de game binnenkort goed draaiende op de emulator met een hoge framerate dan koop ik de game en speel ik hem op m'n pc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren