1. Blizzard vertelt over link tussen Project Titan en Overwatch

Blizzard vertelt over link tussen Project Titan en Overwatch

Gisteren heeft director van Overwatch Jeff Kaplan in een Ask Me Anything-sessie op Reddit meer verteld over de link tussen Project Titan en Overwatch. Zo zijn een hoop characters en abilities gebaseerd op die van de geannuleerde game.

Kaplan zegt dat Titan oorspronkelijk een shooter-mmo was met verschillende klassen, zoals Overwatch dat heeft. De klasse Jumper had twee machinepistolen, omdat Jeff Kaplan op dat moment Call of Duty: Modern Warfare 2 speelde en daar inspiratie uithaalde. Toch werd Project Titan niet wat ervan werd verwacht.

"Maar omdat Titan een MMO was en Jumper vele progressie-vaardigheden kreeg, om een heel leveling-up systeem te vullen, kreeg Jumper shotguns, knockbacks, etc. het was heel rommelig en verwarrend."

Nadat Project Titan werd geannuleerd had het ontwikkelteam binnen Blizzard slechts zes weken de tijd om met een nieuw idee te komen. Als dit niet lukte, zou het verdeeld worden over Diablo 3 en World of Warcraft. Uit de concept art voor personages van Titan ontstond Overwatch.

Zo werd uit de Jumper-klasse de hero Tracer ontworpen, evenals een hoop andere bekende personages. Zo had Reaper eerst een kruisboog en kwamen Bastion en Widowmaker voort uit de Ranger-klasse.

Overwatch krijgt binnenkort de nieuwe hero Orisa .

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Leuke weetjes!    Maar zou dat team dan gewoon opgeslokt worden binnen de rest van Blizzard, en er zou dan dus helemaal geen nieuw IP meer komen?

  • Ik wist niet dat het geannuleerd was, dus er komt definitief geen opvolger van WoW? :(

  • Jawel, de 80.000 uitbreidingen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren