1. Nex Machina van Housemarque naast PS4 ook naar pc

Nex Machina van Housemarque naast PS4 ook naar pc

Housemarque werkt al een tijdje aan een nieuwe PS4-shooter genaamd Nex Machina. Nu is bekendgemaakt dat de game ook naar Steam komt.

De Finse studio werkt samen met Nvidia aan de pc-overzetting. Voorheen zou Nex Machine alleen naar PlayStation 4 komen. De ontwikkelaar heeft de laatste jaren exclusief games voor Sony's platform uitgebracht, waaronder Alienation en Resogun.

"Het is geweldig om terug te gaan naar onze roots in pc-ontwikkeling, waar we bijna 22 jaar geleden zijn begonnen", legt CEO Ilari Kuittinen uit. Hoewel Nex Machina gemaakt is om bestuurd te worden met een controller, wordt ook de optie om de game met muis en toetsenbord te spelen toegevoegd.

Nex Machina wordt in samenwerking met arcadegame-bedenker Eugene Jarvis, bekend van Robotron en Smash TV, ontwikkeld. De game moet ergens deze zomer naar PlayStation 4 en pc komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik denk dat elke gamer dit alleen maar toe kan juichen :D

 • Haha, heb je mis. Meer games op het door jou gekochte platform is altijd goed, maar als één genre mij absoluut niet trekt dan zijn het shoot 'm ups als deze. Net als vroeger de top down space-shooters ; wat een saaie eentonige kutgames vind ik dat. Ik ben er gewoon heel erg snel klaar mee. Maar das mijn mening eej ;)

 • ''Haha, heb je mis. Meer games op het door jou gekochte platform is altijd goed,''  Sorry ik snap niet helemaal wat je bedoeld, misschien ben ik niet zo goed in begrijpend lezen maar zou je het iets duidelijker kunnen uitleggen wat je bedoelt?

 • Nou, dat je mij niet hoort juichen bij dit nieuws. Games als deze kunnen mij gestolen worden. Gun het andere gamers (vandaar die zin over het door jou gekochte platform), maar ben ik geen gamer die dit echt toejuicht ofzo. Could care less. Dat bedoelde ik er mee ;)

 • Ik doelde dan ook meer op het feit dat steeds meer titels op meerdere platformen verschijnen, toevallig vind ik de games van housemarque ook nog eens erg tof dus das voor mij ook een dik plus punt!

 • Aah oke, ja dat juich ik dus ook toe. Daarvan raak ik soms zelfs in extase.

 • lol ik las Sex Machina ^^

 • Waar het hart vol van is…

 • Gezonde jongen ;)

 • Mooi om te zien dat je dadelijk op pc ook heel veel Xbox en PS games kan spelen. Het blijft dan toch het ultieme platform denk ik.

 • Altijd top games van Indie Studio HouseMargue kan niet wachten het is volgens mij voor mij de enigste studio waar ik alle spellen van heb uitgespeeld of rondgespeeld

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren