1. What Remains of Edith Finch verschijnt op 25 april

What Remains of Edith Finch verschijnt op 25 april

What Remains of Edith Finch, de adventure van de makers van The Unfinished Swan, komt op 25 april naar PlayStation 4 en pc.

What Remains of Edith Finch draait om een vervloekte familie. Spelers beleven de laatste momenten van verschillende leden van deze familie vanuit een eerstepersoonsperspectief. Ondertussen onderzoekt Edith Finch de familiegeschiedenis en probeert erachter te komen waarom zij de laatst nog levende Finch is.

De game had vorig jaar al op PlayStation 4 moeten verschijnen, maar werd uitgesteld naar de lente van dit jaar, tot de game vandaag een precieze releasedatum kreeg en er een pc-versie werd aangekondigd. What Remains of Edith Finch is ontwikkeld door Giant Sparrow, de studio achter The Unfinished Swan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • ''De game verscheen vorig jaar voor pc en werd ontwikkeld door Giant Sparrow, de studio achter The Unfinished Swan.''  Als hij vorige jaar al op de pc verscheen waarom verschijnt ie 25 april dan nog een keer op de PC. (ik snap dat dit ps4 moeten zijn) maar diezelfde info staat ook al in de eerste zin van het artikel.

 • Klopt, foutje van mij, excuses! Nu klopt het helemaal. Er was wat verwarring omdat de PS4-release vorig jaar is uitgesteld naar dit jaar.

 • Heb zo ontzettend veel zin in deze game!

 • Ik ook! :D

 • Pc master race is er snel bij man.

 • Had ook liever een gelijktijdige release gezien, jammer dat bedrijven achter de consoles steeds vaker een zak met geld neerleggen voor tijdelijke exclusiviteit i.p.v. verkopen af te dwingen op kwaliteit.

 • Ben ook voor gelijktijdige releases, gun iedereen games zo snel mogelijk. Toch het mooiste om een nieuwe game te spelen tijdens de officiële release. Al is het alleen maar om niet al te veel gespoiled te worden door andere gamers en media.

 • Dit kan mij dan weer weinig schelen. Zolang ik weet dat hij uiteindelijk ook naar 'mijn' platform komt vind ik het al prima.
  Tomb Raider en Shadow Warrior 2 komen beide veel later op de PS4, maar ik wacht rustig af.  Maar ik snap jullie punt wel hoor. Tijdelijke exclusives zijn eigenlijk gewoon ronduit belachelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren