1. SuperData: 'Nintendo Switch verkoopt wereldwijd 1,5 miljoen keer'

SuperData: 'Nintendo Switch verkoopt wereldwijd 1,5 miljoen keer'

De Nintendo Switch is volgens SuperData wereldwijd 1,5 miljoen keer verkocht. Het onderzoeksbureau heeft cijfers van Japanse krant Famitsu gecombineerd met data van Gfk Group, het grootste Duitse marktonderzoeksinstituut.

SuperData meldt dat er in de Verenigde Staten 500.000 stuks zijn verkocht en in Japan 360.000. Europa zou "niet veel daaronder zitten", met 85.000 in het Verenigd Koninkrijk en 110.000 stuks in Frankrijk.

De meeste cijfers zijn gebaseerd op het aantal verkopen na de eerste week, dus vermoedelijk ligt het aantal nu hoger dan 1,5 miljoen. Nintendo stelde als doel dat de Switch 2 miljoen stuks voor het einde van maart moet verkopen. Hierbij gaat het om het aantal geleverde apparaten aan retailers, terwijl SuperData enkel consumentenverkopen bijhoudt. Het is dus mogelijk dat Nintendo's doel al behaald is.

Tot slot heeft volgens de cijfers 89 procent van de Switch-bezitters The Legend of Zelda: Breath of the Wild gekocht, ongeveer 1,34 miljoen stuks.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vraag me af hoe hoog dit aantal zou liggen wanneer de bevoorrading beter voor elkaar geweest was. En waarom Nintendo, vullen jullie die Mini-Nes collectie niet eens een keer aan? Met dit ding hebben jullie echt goud in handen, hier snap ik dus echt geen reet van. Wil er graag één kopen, maar het lijkt wel of Ninty dit liever niet heeft.

 • Weet zo niet waar je woont Benjaminben maar bij mij en omstreken was de Switch volop leverbaar bij verschillende fidialen en de Nes Mini is op marktplaats te krijgen zelfs voor goedkoop

 • Weet zo niet waar je woont Benjaminben, maar de Switch was hier volop leverbaar bij verschillende fidialen en de Nes Mini is gewoon te krijgen op marktplaats zelfs voor goedkoop

 • P.S sorry voor de dubbelen zelfde reactie

 • Kun je verwijderen ;) Maar hij was ook op erg veel plaatsen uitverkocht. En niet iedereen gaat zich te buiten om zo'n ding op te sporen wanneer het niet in de schoot geworpen wordt. Dus daar hebben ze naar mijn idee wel wat potentiële klanten laten liggen.

 • Overal uitverkocht. Zelfs als ze hem net binnen krijgen , is het binnen een uurtje weer uitverkocht. Sommige *kut* winkels hebben de prijs al naar 350 verhoogd.

 • Klopt ook Benjaminben maar ik denk zo als je echt zon ding wil kijk je verder heb zelf niet zoveel moeite hoeven doen dit x maar voor de PlayStation 4 toen die tijd wel..

 • PS4 kon je ook makkelijk krijgen als je niet zoals elke flappie naar de bekende winkels gaat ;). Ik had geen preorder en had gewoon een ps4tje rustig gehaald. Had ik ook met de switch kunnen doen. Kwestie van geluk. • Lekker op schema voor die 2 miljoen in de eerste maand.
  En wat Benjamin zegt: Aanvullen die tekorten!

 • Top Nintendo heb ook geen druppel spijt gehad in verband met alle tegenslagen/kinderziektes nu nog snel wat goedere spellen voor in mijn straatje al verveel ik me niet op het moment maar meer is altijd beter zeggen ze altijd

 • In geval van Nintendo is meer absoluut (nog) niet beter nu. Kwaliteit gaat echt voor! Kijk naar de Wii U: redelijk groot beginaanbod, maar vervolgens? 8 maanden stilte, waarbij Nintendo wel in coma leek te liggen. Je hoorde niks van ze.  Nu is er meer spreiding. Nu Zelda, volgende maand "Mario Kart 8 Deluxe" (voor veel mensen nog steeds nieuw, wegens lage Wii U verkopen), enz. Grote titels krijgen steeds de nodige aandacht en dat wekt meer vertrouwen, bij zowel ontwikkelaar als consument. Het is echt de wederopbouw na de Wii U, maar ben blij dat het beleid, de strategie en de marketing flink onder handen zijn genomen. Uiteindelijk werkt dit beter en als het vertrouwen terugkomt, zal het aanbod ook regelmatiger zijn. Zelda maakt veel goed.  Alles beter dan op dag 1 al het kruit verschieten en dan 8 maanden zonder games zitten. De Wii U kon geen vertrouwen of aanbod bouwen erdoor. Helaas, maar die lege maanden waren een heel slecht begin…

 • Dus 8 games in een maand is is slechter dan 8 games over 8 maanden verspreid? leuke beredenering maar het slaat natuurlijk als een lul op een slagroomtaart…

 • Daar zit wel degelijk logica in. Nu vallen ze niet stil. Tijdens de Wii U hoorde je helemaal niets van Nintendo tussen januari en september 2013 (toen "Wind Waker HD" verscheen). Ze leken wel dood. Geen goede manier om met een nieuwe console te starten, of wel? Niet erg bevorderlijk. Wat men niet kent, koopt men niet. Men kende de Wii, die velen al hadden. Over de Wii U hadden de meesten nog nooit gehoord. Randapparatuur voor de Wii?  Er is nu tenminste strategie. Kun je van de Wii U in 2012 niet zeggen helaas, zeker niet toen Nintendo haast maandelijk van koers ging draaien. De Wii U moest aanvankelijk gewoon als de Wii worden, inclusief dezelfde stappen en marketing om de bliksem nogmaals in te laten slaan op dezelfde plaats. Dat lukte niet, wegens veranderde doelgroepen, zwakke marketing, op dag 1 verschoten aanbod en geen mogelijkheid een publiek of vertrouwen op te bouwen. Nintendo had daar geen antwoord op. Daar heeft die stilte na lancering dus ruimschoots aan bijgedragen!  Zo gezien pakken ze het nu slimmer aan. Valt niet te ontkennen dat de Switch het beter doen, ook al is het lanceeraanbod nog niks. Zelda zet veel recht. Volgende maand Mario Kart, die je ook haast oneindig kunt spelen. Daar zit echt wel een uitgedachte strategie achter. Zo vreemd is de logica nog niet, die ik hier beschrijf.

 • Quote: "Tot slot heeft volgens de cijfers 89 procent van de Switch-bezitters The Legend of Zelda: Breath of the Wild gekocht"  Ik vraag me af wat de reden van aankoop voor de overige 11 procent was.

 • 1-2 switch zwaardvechten

 • Is er iemand die daar op zit te wachten dan?

 • Neen.

 • Alleen een Star wars Lightsaber Switch game! :)

 • Heb the switch nog niet. Was overal uitverkocht en heb al een wiiu. Verdomme ik moest en zou zelda moeten kopen toen ik al die lyrische reviews zag!!!! Dus toch op de wiiu gekocht en speelt lekker vlot. Soms framedrops maar vind ik niet erg. Het ziet er super prachtig uit op me Panasonic vt60 plasma tv!!!! Dit spel is een droom die uitgekomen is! Hij is zoooo goed!

 • De andere 11% heeft de game waarschijnlijk niet kunnen bemachtigen, en wachten nog totdat ze hem weer kunnen kopen in de winkel ;) xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren