Outlast 2 verbannen in Australië vanwege seksueel geweld

Nieuws | -

De Australische overheid weigert een leeftijdsclassificatie aan de aankomende horrorgame Outlast 2 te geven, waardoor het spel er niet uit kan komen.

De Classification Board, een instelling van de Australische overheid die producten van een minimum leeftijd voorziet, claimt dat Outlast 2 "seks, drugsmisbruik of verslaving, misdaad, wreedheid, geweld of weerzinwekkende acties op een dergelijke manier overbrengt dat ze tegen de standaard van moraliteit en fatsoen gaan die door redelijke volwassenen wordt aangehouden".

De demo van Outlast 2 ontving een R18+-rating, waardoor de hoge mate van geweld al werd erkend. Volgens de Classification Board zou Outlast 2 deze rating ook ontvangen, ware het niet dat er seksueel geweld in de game wordt geïmpliceerd. Outlast 2 komt hierdoor niet in Australië uit, tenzij de ontwikkelaar elementen verandert en de game opnieuw opstuurt naar de Classification Board.

Tot 2013 was de hoogste rating in Australië MA15+, waardoor alle games voor spelers met een leeftijd van vijftien jaar en ouder geschikt moesten zijn. Daardoor zijn veel games nooit uitgekomen in het land, waaronder Fallout 3. Maar ook met de R18+-rating worden er nog vaak games verbannen, waaronder South Park: The Stick of Truth en Hotline Miami 2: Wrong Number. Eerstgenoemde titel kwam uiteindelijk met een hoop wijzigingen toch uit in het land.

Outlast 2 verschijnt in de rest van de wereld op 25 april voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.