1. Outlast 2 verbannen in Australië vanwege seksueel geweld

Outlast 2 verbannen in Australië vanwege seksueel geweld

De Australische overheid weigert een leeftijdsclassificatie aan de aankomende horrorgame Outlast 2 te geven, waardoor het spel er niet uit kan komen.

De Classification Board, een instelling van de Australische overheid die producten van een minimum leeftijd voorziet, claimt dat Outlast 2 "seks, drugsmisbruik of verslaving, misdaad, wreedheid, geweld of weerzinwekkende acties op een dergelijke manier overbrengt dat ze tegen de standaard van moraliteit en fatsoen gaan die door redelijke volwassenen wordt aangehouden".

De demo van Outlast 2 ontving een R18+-rating, waardoor de hoge mate van geweld al werd erkend. Volgens de Classification Board zou Outlast 2 deze rating ook ontvangen, ware het niet dat er seksueel geweld in de game wordt geïmpliceerd. Outlast 2 komt hierdoor niet in Australië uit, tenzij de ontwikkelaar elementen verandert en de game opnieuw opstuurt naar de Classification Board.

Tot 2013 was de hoogste rating in Australië MA15+, waardoor alle games voor spelers met een leeftijd van vijftien jaar en ouder geschikt moesten zijn. Daardoor zijn veel games nooit uitgekomen in het land, waaronder Fallout 3. Maar ook met de R18+-rating worden er nog vaak games verbannen, waaronder South Park: The Stick of Truth en Hotline Miami 2: Wrong Number. Eerstgenoemde titel kwam uiteindelijk met een hoop wijzigingen toch uit in het land.

Outlast 2 verschijnt in de rest van de wereld op 25 april voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Voor de mensen die daar wonen zal het ook niet zo erg zijn, Er is altijd wel andere manier om die spel te spellen, alleen jammer dat het op die manier moet gaan.

  • Mietjes daar die denken dat ze kunnen bepalen wat goed is voor de bevolking maar dat bepalen de mensen nog altijd zelf. Als je denkt dat de mensen deze game niet gaan halen ben je echt gek want mensen die t willen komen er toch wel aan…Dat voorkom je niet… Dus ik begrijp zo'n verbod totaal nieten heb er ook geen goed woord voor over want dat kan je niet voor anderen bepalen…

  • Hebben ze de nieuwe Resident Evil wel toegelaten?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren