1. Twitch desktop-app uitgebracht voor Windows en MacOS

Twitch desktop-app uitgebracht voor Windows en MacOS

Twitch heeft een nieuwe desktop-app uitgebracht voor Windows en MacOS. De desktop-app leunt meer op het sociale gedeelte dan livestreams.

De desktop-app is te downloaden vanaf de officiële Twitch-website voor Windows en Mac. Twitch is vooral bekend om zijn livestreamfunctie, de desktop-app richt zich echter vooral op tekstchats. Daarmee lijkt de app op een sociaal netwerk.

Gebruikers kunnen groepen maken om met anderen te praten. Binnen zo'n groep is het mogelijk om meerdere kanalen aan te maken. De applicatie lijkt hierdoor sterk op zakelijke chatdienst Slack. Discord, een chatdienst voor gamers, werkt op vergelijkbare wijze.

Livestreams binnen de app worden in een browservenster geopend. Bij het opstarten van de software kunnen gebruikers Friend Sync inschakelen. Daarmee wordt gekeken of vrienden in andere apps ook op Twitch zitten, zodat die makkelijk toegevoegd kunnen worden.

De desktopversie van Twitch is gebaseerd op vergelijkbare software van Curse, een bedrijf dat in 2016 werd overgenomen door Twitch. Eerder introduceerde Twitch nog Pulse, een tijdlijn vergelijkbaar met die van Facebook.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren