1. Vacature Game Freak duidt op Pokémon voor Nintendo Switch

Vacature Game Freak duidt op Pokémon voor Nintendo Switch

Pokémon-ontwikkelaar Game Freak is op zoek naar medewerkers voor een nieuwe titel die wellicht voor Nintendo Switch gaat verschijnen. De vacature wijst erop dat de studio werkt aan een nieuwe Pokémon.

De vacature meldt dat Game Freak op zoek is naar een character modeller voor het ontwerp van "monsters, mensen en items in een overdreven cartoon-stijl". Hierbij is Maya een vereiste, een programma om objecten en personages in 3D te ontwerpen. Ook zoekt de studio een 3D graphics-ontwerper. Vooral de beschrijving hierbij duidt erop dat het gaat om de volgende Pokémon-game: "Jouw kans om betrokken te raken bij het ontwerpen van een RPG die wereldwijd populair is".

De Nintendo Switch wordt niet specifiek genoemd, maar de beschrijving geeft wel aan dat het gaat om een consumenten-game. Dit houdt in dat het geen mobiele titel is, waardoor het aannemelijk is dat het om de Nintendo Switch gaat. Hiernaast wordt gevraagd dat de kwaliteit van de 3D-objecten vergelijkbaar met "Wii U en PS Vita" moet zijn, wat doet denken dat de game niet voor 3DS wordt ontwikkeld. Beide vacatures lopen tot ongeveer mei 2018.

Eind vorig jaar doken geruchten op over een port van Pokémon Sun & Moon voor de Switch, genaamd Pokémon Stars. Wellicht krijgen we tijdens de aankomende E3 meer informatie over de nieuwe titel van Game Freak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gelukkig zit er een linkje bij…

 • https://jp.indeed.com/%E4%BB%95%E4%BA…  here you go

 • Oke, dan koop ik toch wel een Switch :P

 • Rip mijn 3DS was leuk :D

 • Wat is dit Dan? Zouden ze het nu eindelijk gaan snappen? Kom maar op met een 3D pokemon rpg.

 • er is allang een 3D pokémon RPG
  GCN: Pokémon Colloseum en Pokémon XD Gale of Darkness
  3DS: Pokémon X&Y en Pokémon OR&AS en Pokémon Sun&Moon  :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

 • Sorry, een 3D Pokemon rpg op THUISCONSOLE. En die Gamecube titels zijn absoluut niet de games waar ik op doel. Komen niet in de buurt ;)  Zou erg tof zijn wanneer ze hier een open-wereld game van zouden maken, waarbij je Pokémon ook letterlijk kunt zien om te benaderen tot een gevecht. Weet dat dit niet makkelijk te ontwikkelen is, maar toch zou het erg vet zijn.

 • BotW engine pokemon game (Met loslopende pokémon) YES PLEASE, al wordt het wel een probleem om die pokemon op beeld te houden en niet te laten despawnen

 • Daar is vast iets voor te bedenken, het is alleen dat ik het random encounter systeem niet erg tof vind. Hoop op iets anders. In de gbc versie van de Harry Potter games had je van die vijand-wolkjes die je letterlijk kon zien. Dit vond ik al heel wat beter.

 • Een wereld waarbij pokemon ook echt aangepast zijn op het gebied zou erg tof zijn. Neem bijvoorbeeld de map van Zelda botw, kan je je voorstellen dat je midden in Death Mountains Groudon tegen komt. Dit lijkt me perfect om nog meer mensen de switch te laten kopen. En zo kunnen ze eventueel hetzelfde hanteren met de respawn als Zelda doet met "the bloodmoon".

 • Dit klinkt wel heel ambitieus. :P

 • Ik hoop dat ze een battle style creëren zoals Pokken tournament waarin je je eigen Pokemon kan besturen een echte rpg/fighting game en ook 2 movesets gebruiken 1 voor offensief en 1 voor defensief voice acting is ook welkom en een wereld creëren waar iedereen online tegen elkaar kan battleën en natuurlijk een mooi episch verhaal. Thats the Dream!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren