1. Uncharted 4: A Thief's End benoemd tot Game of the Year bij SXSW Gaming Awards

Uncharted 4: A Thief's End benoemd tot Game of the Year bij SXSW Gaming Awards

Uncharted 4: A Thief's End werd tijdens de SXSW Gaming Awards door kiezers gekozen als Game of the Year.

Kiezers vonden dat de game een goed voorbeeld is van kwaliteit en een unieke ervaring biedt op het gebied van gaming. Andere titels die genomineerd waren zijn Dishonored 2, Doom, Overwatch en Titanfall 2.

In totaal werden 23 prijzen uitgedeeld. Pokémon Go won in de categorie met beste mobiele games, Firewatch werd verkozen als de game met de meest expressieve en creatieve artstyle en Overwatch won beste multiplayergame. De volledige lijst met winnaars is hieronder te vinden.

Uncharted 4: A Thief's End kwam in 2016 uit en werd de meest bejubelde game van dat jaar. Hoofdpersonage Nathan Drake maakte zijn laatste verschijning voor de serie in Uncharted 4, waarmee het einde van de Uncharted-reeks werd ingeluid door ontwikkelaar Naughty Dog.

De laatste standalone-dlc voor de Uncharted-reeks is Uncharted: The Lost Legacy en komt later dit jaar uit. Lees onze lovende recensie over Uncharted 4: A Thief's End hier.

Excellence in SFX: “Battlefield 1,” Electronic Arts / EA DICE
Excellence in Musical Score: “DOOM,” Bethesda Softworks / id Software
Excellence in Technical Achievement: “Battlefield 1.”
Excellence in Visual Achievement: “Uncharted 4: A Thief’s End,” Sony Computer Entertainment / Naughty Dog
Excellence in Animation: ”Uncharted 4: A Thief's End.”
Excellence in Art: “Firewatch,” Panic Inc. / Campo Santo
Excellence in Convergence: “Batman: The Telltale Series,” Telltale Games
Excellence in Multiplayer: “Overwatch,” Blizzard Entertainment
Most Memorable Character: “Uncharted 4: A Thief's End,” Nathan Drake
Most Promising New Intellectual Property: “Overwatch.”
Most Fulfilling Community-Funded Game: “Starbound,” Chucklefish Games
Excellence in Gameplay: “DOOM.”
Excellence in Design: “Dishonored 2,” Bethesda Softworks / Arkane Studios
Excellence in Narrative: “Uncharted 4: A Thief's End.”
Matthew Crump Cultural Innovation Award: “That Dragon, Cancer,” Numinous Games
Gamer’s Voice Multiplayer: “Arena Gods,” Supertype
Gamer’s Voice Single Player: “Owlboy,” D-pad Studio
Fan Creation of the Year: “Brutal Doom 64,” Sergeant_Mark_IV
Trending Game of the Year: ”Overwatch.”
Esports Game of the Year: ”Overwatch.”
Tabletop Game of the Year: ”Arkham Horror: The Card Game,” Fantasy Flight Games
Mobile Game of the Year: ”Pokémon GO,” Niantic
Video Game of the Year: ”Uncharted 4: A Thief's End.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Terecht, ben nu met de game bezig. Heerlijke combinatie tussen filmische stukken en het zelf onderzoeken van andere onderdelen. Ook de mooiste game die ik tot nu toe heb gespeeld.

 • Terecht dat uncharted 4 die titel heeft gekregen.

 • Is het ook, gewoon een epische ervaring!

 • Terecht.
  Die van 2017 lijkt mij ook al duidelijk, Namelijk Zelda

 • Zijn de meningen over verdeeld denk ik

 • Zolang de meeste meningen maar hetzelfde denken. Gelijk aan Uncharted 4

 • Zelda was int begin heel tof maar heb er nu aardig wat uurtjes in zitten en ben er ook al klaar mee. Moet ganon zelfs nog verslaan lol

 • Horizon natuurlijk.

 • Ik denk dat Zelda het nog weleens moeilijk gaat krijgen. Horizon is een stuk unieker dan Zelda namelijk.

 • Whaha Snake. Manman. Horizon mag nog niet eens in een zin genoemd worden met Zelda.  Horizon is nergens uniek alleen de setting misschien. Maar qua gameplay pakt het dingen van Far Cry tomb raider the Witcher en Zelda. Alleen zijn die punten in die games veel beter uitgewerkt.  Als je nu nog durft te beweren dat Horizon beter is dan Zelda. Dan kunnen we niet meer serieus over games praten.  Horizon is overgewaardeerd. Op het grafische na. Verpletterd Zelda in alles Horizon.

 • Hmmm daar kan over gedicussieerd worden Kaas. In ieder geval zijn het beide zeer goede games.

 • Of zelda dat niet heeft gedaan en dat kartonachtige wereld is verre van mooi. Metje rare kaas naam zelde is zeker een goede game maar zeker niet de alle beste laat staan beter dan horizon. Domme kaaskop

 • Zelda die game waar je het gevoel hebt alsof je door een kale woestijnvlakte loopt
  Alsof het teveel moeite was de game een beetje degelijk aan te kleden

 • Dat je dit zegt over Zelda. Dan is op wat voor manier over games praten niet meer mogelijk camilo. Nog nooit zoveel onzin gehoord in 1 zin.

 • Dan kunnen we idd niet meer serieus praten over games want ik heb genodg topics geziens op wereld fora's waar mensen ook de keuze geven aan Horizon als de betere game dan Zelda. En dat zijn mensen die beide games hebben. Een voorbeeld alleen al is het verhaal namelijk, gameplay/performance. Voor velen spreekt de setting ook veel meer aan.  Laten we eerlijk wezen. Het is de naam Zelda die hoge cijfers krijgt, maar niet het spel zelf heb ik het gevoel. Kijk je even kritisch naar de game zelf en had het een andere naam. Never nooit dat het dan zo hoog scoorde. We kunnen denk eerder stellen dat Zelda overhyped is en helemaal niet perfect is gebleken. Maar wat wil je als je maar weinig keus hebt op een Nintendo console, dan moet je wel enthausiast zijn.  Dus jij overdrijft nogal…

 • Vooral hypocriet om te zeggen dat Horizon van andere games leent terwijl deze Zelda juist alles leent/steelt van andere games! Daar is overigens niets mis mee want beide games doen dit juist heel erg goed, echter zijn het ook totaal andere ervaringen, Zelda is wat opener en horizon wat gestroomlijnd. Zelf gaat m'n keuze naar Nier Automata die game is wat dat betreft een stuk unieker dan beide titels hier boven genoemd.

 • Haha die Zelda fanboys… Serieus over games praten? Kaasie neemt zichzelf veel te serieus. Zelda is niet de gedoodverfde GOTY. Scoort goed op naam, maar voor de rest kun je het inderdaad niet met Horizon vergelijken. Daarmee doe je Horizon te kort. Als Zelda niet de naam Zelda had gedragen, dan hadden we deze discussie niet gehad. Bij Horizon is dat een ander verhaal, die kun je elke naam geven, want het is namelijk een nieuwe IP. De naam en nostalgie zijn nvt. Verbreed je Horizon eens…

 • Welke game GOTY wordt van 2017 zou ik niet weten.
  Wel zijn zowel BotW als Horizon kanshebbers.  Wel is het een feit dat BotW meer perfecte scores (> 50) van critics heeft gekregen dan welke andere game dan ook (OOIT), wat op zichzelf natuurlijk al een hele prestatie is.  Ook lijken veel mensen te vergeten dan het hele open wereld aspect al present was in de allereerste Zelda game op de NES. Dus gejat?
  Nou niet echt.
  Extace heeft daarbij natuurlijk een punt dat 'lenen' van andere games (wat tegenwoordig continu gebeurt) niet erg is, aangezien dit bepaalde games alleen maar naar een hoger niveau tilt.
  Inspiratie opdoen en gebruiken dus.  @Cerando
  Om een IP groot te maken in de game industrie (en dus na verloop van tijd nostalgie te creëren) moet een developer komen met top games voor die IP. Dat is dus wat Nintendo heeft gedaan met bv. zowel Zelda als Mario.
  Je 'naam' statement is dus lekker kortzichtig, want Nintendo maakt voor deze IP's al decennia topgames.  Ook doet BotW sommige dingen beter (bv. het open wereld aspect) en doet Horizon andere dingen beter (bv. graphics/performance), dus door Zelda met Horizon te vergelijken doe je Horizon zeker niet te kort. Zie het juist als compliment. ;)  (En Uhm, ik zie hier meer Horizon 'fanboys' (zoals jij ze noemt) dan Zelda fanboys. ;))

 • Misschien kijkt kaassouflee het iets te kort door de bocht, maar dat doen een aantal mannen hierboven ook hoor. De wereld van Zelda is absoluut niet leeg en dat de game goed scoort omdat het Zelda heet daar geloof ik ook niet zo in. Je kunt zoveel (unieke) dingen doen in deze game en het mooiste ervan is dat je ervan leert. Je komt op een gegeven moment achter dingen als hey dit werkte de vorige keer zo, wellicht als ik dit nu op deze manier aanpak dan… En warempel, het werkt. Ik heb Horizon zelf nog niet gespeeld (staat wel op mijn planning), dus ik kan daar nog niet over oordelen, maar Zelda is wel echt een fantastische game en dat komt echt niet enkel en alleen door de naam.

 • Dat is het mooie van BotW!
  Er zijn zoveel verschillende soorten manieren om verschillende dingen op te lossen, dat je je fantasie constant de vrije loop kunt laten.
  Alles kan en alles mag.
  Dat maakt deze game zo geweldig!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren