1. Update: Secret of Mana-collectie komt naar Switch

Update: Secret of Mana-collectie komt naar Switch

Seiken Densetsu Collection is door Square Enix aangekondigd voor Switch. Deze collectie bevat de drie rpg's, waarvan het tweede deel buiten Japan bekendstaat als Secret of Mana.

De tweede Seiken Dendetsu verscheen in het westen op de SNES als Secret of Mana, maar het derde deel is nooit buiten Japan verschenen. Het eerste deel heette in Europa Mystic Quest. De drie rpgs komen nu in één collectie op Switch uit in Japan voor 1 juni.

Of de collectie ook buiten Japan verschijnt is niet bekend. De Switch is echter regiovrij, dus geïnteresseerden kunnen er voor kiezen de collectie te importeren.


Oorspronkelijk bericht:

Seiken Densetsu 3 is het vervolg op de geprezen rpg Secret of Mana. De game draait nu op een Nintendo Switch.

De game verscheen in 1995 in Japan op de Super NES en is een direct vervolg op Secret of Mana (dat Seiken Densetsu 2 in Japan heette). Dit vervolg is echter nooit buiten Japan uitgekomen. De game is ook nooit op de Virtual Console van de Wii of Wii U verschenen.

In een post op het officiële Twitter-account van de franchise is in een filmpje te zien hoe de game speelbaar is op Switch. Er wordt verder geen context hierbij gegeven, dus het is niet bekend waarom de game speelbaar is en of en hoe hij beschikbaar komt voor het grote publiek. Wel wordt aangegeven dat er binnenkort meer informatie wordt gegeven.

Mocht Seiken Densetsu 3 in het westen uitkomen, dan is het voor het eerst dat de game officieel buiten Japan speelbaar is. Mocht de game alleen in de Japanse Switch eShop beschikbaar gesteld worden, dan is het alsnog speelbaar voor alle Switch-eigenaren. De console is namelijk regiovrij en andere regio's van de digitale winkel zijn, net als op PlayStation 4, gemakkelijk te bezoeken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Woohoo! Goed nieuws :)

 • Mijn dag kan niet meer stuk!

 • Vroeger had ik het geduld niet voor dit soort games, supertof dat deze collectie naar de Switch komt! :D

 • Same! Altijd al eens willen proberen.

 • Leuke toevoeging echter niet waar je als switch bezitter echt naar opzoek bent lijkt me.. als je deze games had willen spelen had je hiervoor wel een alternatieve manier gevonden.

 • Anderzijds dit ook juist een mooie reden zijn de games eens op te pakken.

 • A titels inderdaad

 • Vreemd dat ze Adventure of Mana niet gebruiken. Remake van het eerste deel , wat uit is op de Vita en mobile platformen.

 • Maar om er nu japans voor te leren.. Of is t al engels

 • Secret of mana! Heb m hier nog op de snes. De eerste keer dat ik t speelde en erachter kwam dat het co-op kon! Wat een heerlijk geluksmoment!

 • Mystic quest had ik volgens mij voor de 1e Gameboy…..

 • Deel 1 heel ver gespeeld op een emulator, helaas liep deze vast. Deel 2 op de SNES gespeeld, maar vond hem redelijk pittig, dus nooit ver gekomen. Wist niet dat er een deel 3 was. Voor een leuk prijsje zeker de moeite om weer eens op te pakken. Maar dan moet eerst de Switch komen

 • Secret of mana uitgespeeld op de snes echt een heel mooie game

 • Mensen die van dit type game en style houden zouden ook eens illussion of Time (Gaia in US) en secret of evermore moeten proberen. Ze lenen heel veel van elkaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren