1. Winkel: 'Assassin's Creed: Empire komt eind dit jaar uit'

Winkel: 'Assassin's Creed: Empire komt eind dit jaar uit'

Er is nog niets bekend over het aankomende Assassin's Creed: Empire, maar volgens de Zwitserse retailer WOG verschijnt de game in het vierde kwartaal van dit jaar.

Ubisoft zelf heeft nog niet over het nieuwe deel in de Assassin's Creed-reeks gepraat, maar volgens vele geruchten gaat het spel Assassin's Creed: Empire heten en zich in het oude Egypte afspelen. De gameplay in de reeks zou daarbij flink op de schop genomen worden.

WOG claimt dat de game in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnt. Het is niet bekend of de winkel dit daadwerkelijk weet, of een gok maakt. Winkels hebben soms echter informatie die ze krijgen van uitgevers om zich voor te bereiden op bepaalde releases.

Ubisoft zelf heeft nog niets bevestigd over de titel. Mogelijk onthult de uitgever later dit jaar meer, bijvoorbeeld tijdens E3 in juni. Het bedrijf houdt daar jaarlijks zijn eigen persconferentie waar het nieuwe games toont.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Hopelijk is dit waar. Ik heb wel weer zin in een nieuwe AC game.  Dat ze dit keer een jaar hebben overgeslagen, stemt mij hoopvol dat het weer een Black flag word qua succes

 • Ik hoop met je mee Meta. Hoewel ik niet zo'n grote AC ben als jij, heb ik ze tot noch toe wel allemaal gehaald en gespeeld. (Edit; behalve Rogue :()
  Geruchten over het oude Egypte spelen al langer, en ik was toen al helemaal hyped, hopelijk is dit waar.
  AC is altijd goed geweest in het verwerken van historische feiten in hun games, en ik ben dan ook zeer benieuwd naar hoe Ubi het oude Egypte hier gaat verwerken.

 • Idd dat is ook een van de redenen dat ik Assassin's Creed geweldig vind, die historical accuracy in de AC games is echt heel erg goed.  Btw als je Rogue ooit nog eens tegenkomt moet je hem echt een kans geven. Het is een geweldige game  En als de setting van empire echt het oude Egypte word dan is dit voor mij helemaal een must buy. Denk wel dat qua historical accuracy helemaal goed gaat komen met ubisoft achter het roer. story en gameplay-wise denk overigens ook wel. Syndicate was in ieder geval ook weer op het juiste pad.. Amper bugs( 4 keer gehad dat ik door de grond zakte) en heerlijk verhaal. Nu met met een pauze in 2016 zie ik het echt helemaal goed komen met deze game en franchise in z'n totaliteit.

 • Alhoewel ik het soms moeilijk heb met je blinde liefde moet ik je hier gelijk geven meta, kijk wel uit naar deze. Zeker als hij zich in het oude Egypte afspeelt. Fascinerende tijd.  Ben momenteel bezig met Unity, leuke game, tuurlijk merk ik nu soms nog dat de game glitched maar helemaal niet storend. Verdiende absoluut die haat niet.

 • Zeer zeker, unity is bijster slecht uitgebracht, maar na 4 maanden was hij gewoon goed speelbaar kan EA nog wat van leren.  De Ubisoft haat is dan ook 8 van de 10 keer zwaar onterecht.

 • @Meta_coola
  Welke game van EA was na 4 maanden dan nog niet goed speelbaar? De enige game die in mij opkomt is Battlefield 4 en om eerlijk te zijn heb ik daar nooit problemen mee gehad (voor het eerst gespeeld in december van 2013 op de ps4, nog geen 1,5 maanden na release dus) dus ik weet niet hoelang die problemen hebben geduurd. Bovendien was de singleplayer bij mijn weten perfect speelbaar.

 • Elke fifa, elk jaar, en het hele jaar door stijn :P

 • @Meta_coola
  Black flag????
  hahaha… geef mij maar een Assassins Creed 2. tot nu toe nog steeds mijn favoriete. hopen dat van de afgelopen jaren hebben geleerd

 • Kom maar op met weer een nieuw bug festijn. Niet dat ik hem zal spelen ofzo.

 • Klaar met deze serie na de eerste 2 delen gespeeld te hebben. Heb daarna black flag nog geprobeerd wat vermakelijk was maar kon me totaal niet vinden in de media hype die de game met zich meebracht.

 • Ze hadden deze franchise nog wel wat langer in de vriezer mogen laten.

 • Zullen we gokken hoeveel bugs er zullen zijn deze keer?  Ik schat meer dan 10 grote bugs die de game onspeelbaar maken, om nog maar niet eens te beginnen over de standaard downgrade. • Haha, dan hou jij je schatting nog vrij minimaal :P Maar inderdaad, het promotiemateriaal bij deze franchise is net zo misleidend als de gemiddelde Tinder-foto.

 • Heb je het over The Witcher 3 san5324 ?
  Die had in het begin heel veel bugs en heeft een behoorlijke downgrade gehad. Maar daar hebben we het dan maar niet over ;)

 • Ja de downgrades maken me ook wel pissig bij Ubisoft. Al die reclames en marketing zo gelikt mogelijk, met flitsende filmpjes over acteurs die over daken springen in Amsterdam ofzo, gangsta muziek eronder, vervolgens kom je erachter dat het eindproduct een kaalgeschoren Ganzenbord is zonder dobbelsteen.  Kijk ik naar bijv. EA zie ik dat ze met BF1 gewoon een visueel pareltje maken zonder downgrades (even afgezien wat je rest van gameplay vindt). Het kan dus wel gewoon eerlijk.

 • @Cypher  Dat was idd een zware downgrade. Overigens is er bij syndicate, for honor, Wildlands geen downgrade te bespeuren.

 • Cypher : hahaha, black flag was zwaar dedowngrade, was geneens 1080p, pas na de day one patch.  Geldt natuurlijk ook voor watch dogs. The downgrade was echt bizar daar.  Betreft bugs, dan heb ik het vooral over unity. Mijn god dat heeft echt inspanningen gekost om niet de controler door mijn tv heen te duwen.

 • Ben : Ik ben overigens zwaar positief vandaag, misschien dat ik mij morgen bedenk hahaha :P

 • Bijna iedere game word doelbewust mooier gemaakt voor cinematic trailers maar alleen omdat het bij Ubisoft gebeurde met WD1 is het gelijk een groter probleem voor sommige mensen die aan tunnelvisie lijden. Dit komt mede door dat de games veel van het zelfde weg hadden alleen dan in een ander jasje.  Ubi downers hou je nu eenmaal die kun je beter negeren want al maken ze een zeer goede game dan is het nog steeds een zeer slechte game voor dat soort volk.

 • AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA  Natuurlijk.. Wil jij zeggen dat de E3 beelden enigzins hetzelfde waren als het daadwerkelijk product?  Waar was ik gebleven? Ow ja met HAHAHAHAHAHAHHA.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren