Oorzaak Switch Joy-Con probleem gevonden, geen reparatieprogramma

Nieuws | -

Nintendo heeft de oorzaak van de problemen met de Joy-Con-controllers van de Switch gevonden. Hoewel er geen speciaal reparatieprogramma komt, kunnen spelers met problemen met de controllers wel contact opnemen met het bedrijf voor een oplossing.

Dat laat het bedrijf weten tegenover Kotaku. Nintendo meldt namelijk dat er geen ontwerpfout in de hardware zit, maar dat het enkel een 'variatie in de fabricage' op fabrieksniveau betrof. Die afwijking zou inmiddels zijn aangepast, waardoor vanaf heden geproduceerde controllers geen last meer zouden moeten hebben van het euvel.

Het probleem had met name betrekking op de linker van de twee Joy-Con-controllers die bij de Nintendo Switch geleverd worden. Deze controllers kunnen aan weerskanten van de spelcomputer geschoven worden om het apparaat als tablet te gebruiken, maar zijn ook los te koppelen.

Een onbekend aantal Switch-gebruikers maakten in de week dat het apparaat gelanceerd werd melding van haperingen in de verbinding met de spelcomputer. Daardoor viel de linker controller uit en moest deze opnieuw gekoppeld worden aan de Switch. Eigenaars die de controllers openmaakten ontdekten dat zij niet identiek aan elkaar waren. De bluetooth-antennes zaten niet op dezelfde plek, bij de linker Joy-Con rustte de handpalm van de speler op de plek waar de antenne zich bevond. Er werd toen gesuggereerd dat die ligging voor storing van het signaal zou zorgen.

Volgens Nintendo is er een simpele oplossing om Joy-Con-controllers met dit probleem te repareren. Daarmee lijkt het bedrijf te doelen op het toevoegen van een stukje geleidend schuim in de behuizing. Een medewerker van de website CNET had zijn linker Joy-Con namelijk ter reparatie opgestuurd naar Nintendo en kreeg de controller weer terug met dit stukje schuim erin.

Nintendo roept getroffen klanten op om contact op te nemen met het bedrijf, waarna het bedrijf vaststelt of reparatie noodzakelijk is. De spellenfabrikant streeft ernaar om defecte controllers binnen een week te hebben gerepareerd.

Geplaatst op 23 maart 2017 om 08:10 door Crew

Bron: NU.nl


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.