1. Oorzaak Switch Joy-Con probleem gevonden, geen reparatieprogramma

Oorzaak Switch Joy-Con probleem gevonden, geen reparatieprogramma

Nintendo heeft de oorzaak van de problemen met de Joy-Con-controllers van de Switch gevonden. Hoewel er geen speciaal reparatieprogramma komt, kunnen spelers met problemen met de controllers wel contact opnemen met het bedrijf voor een oplossing.

Dat laat het bedrijf weten tegenover Kotaku. Nintendo meldt namelijk dat er geen ontwerpfout in de hardware zit, maar dat het enkel een 'variatie in de fabricage' op fabrieksniveau betrof. Die afwijking zou inmiddels zijn aangepast, waardoor vanaf heden geproduceerde controllers geen last meer zouden moeten hebben van het euvel.

Het probleem had met name betrekking op de linker van de twee Joy-Con-controllers die bij de Nintendo Switch geleverd worden. Deze controllers kunnen aan weerskanten van de spelcomputer geschoven worden om het apparaat als tablet te gebruiken, maar zijn ook los te koppelen.

Een onbekend aantal Switch-gebruikers maakten in de week dat het apparaat gelanceerd werd melding van haperingen in de verbinding met de spelcomputer. Daardoor viel de linker controller uit en moest deze opnieuw gekoppeld worden aan de Switch. Eigenaars die de controllers openmaakten ontdekten dat zij niet identiek aan elkaar waren. De bluetooth-antennes zaten niet op dezelfde plek, bij de linker Joy-Con rustte de handpalm van de speler op de plek waar de antenne zich bevond. Er werd toen gesuggereerd dat die ligging voor storing van het signaal zou zorgen.

Volgens Nintendo is er een simpele oplossing om Joy-Con-controllers met dit probleem te repareren. Daarmee lijkt het bedrijf te doelen op het toevoegen van een stukje geleidend schuim in de behuizing. Een medewerker van de website CNET had zijn linker Joy-Con namelijk ter reparatie opgestuurd naar Nintendo en kreeg de controller weer terug met dit stukje schuim erin.

Nintendo roept getroffen klanten op om contact op te nemen met het bedrijf, waarna het bedrijf vaststelt of reparatie noodzakelijk is. De spellenfabrikant streeft ernaar om defecte controllers binnen een week te hebben gerepareerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Overduidelijk een design flaw maar zoals elke andere tech fabrikant op deze wereld gaan ze echt niet alles terugroepen dit zie je zelden bij dit soort product groepen.  In de autobranche zie je wel vaak dat dit gebeurd vaak ook omdat de risico's wat hoger zijn dan een slecht werkende joycon.

 • Oftewel; Als je problemen hebt gewoon even contact opnemen met Nintendo.
  Vervolgens je Joycon opsturen. Deze wordt gerepareerd en binnen een week teruggestuurd (zoals bij alle Nintendo producten).  Het is inderdaad een design flaw en deze had natuurlijk niet aanwezig mogen zijn.
  Zelf heb ik (nog) geen problemen ondervonden.

 • Hier nog 1! Geen enkel probleem met mijn joycon :D

 • Schijnbaar heeft ook niet iedereen er last van.
  Het is te hopen dat we er ook geen last van gaan krijgen in de toekomst.

 • Het is blijkbaar geen ontwerpfout, maar een fabricagefout. Dus minder erg dan een ontwerpfout.

 • Oja, inderdaad. Ik zei(/typte) het verkeerd!
  Thanks!

 • Netjes, zoals ik al eerder had gezegd.  "Veel Switch-gebruikers maakten in de week ", nu.nl weet meer dan de rest.

 • Ben het wel met je eens Richh, heb iets meer duiding gegeven nu.

 • Ja! Beter zo, thanks!

 • Aj, van een bedrijf als Nintendo (uit het land waar Six Sigma tot kunst is verheven) zou je dit niet verwachten. Wel goed dat ze met support komen.

 • Die van mij valt heel af en toe weg,als ik dan een beetje beweeg dan krijg ik weer verbinding.ik lig er niet echt wakker van

 • Toch zou ik 'm even inruilen voor een goed werkende variant… Vooral op de lange termijn lijkt me dit erg irritant.

 • Dit is het risico dat je loopt als early adopter. Maar ze lossen het netjes op in mijn ogen.

 • Daarom ben ik ook nooit een early adopter qua consoles, eerst afwachten dan binnenhalen. Haal straks de Nintendo SwIItch wel, daar zijn de kinderziektes wel uit.

 • Thank and Fuck you ambassadors!

 • Heb nu in twee weken tijd twee keer naar Nintendo via de helpdesk gemaild betreffende de verbindingsfouten met de linker joycon controller. Helaas nog geen reactie. Zijn er meer die nog geen reactie van Nintendo hebben?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren