1. Civilization 6 krijgt Macedonië als speelbare heerschappij

Civilization 6 krijgt Macedonië als speelbare heerschappij

Macedonië is aangekondigd als speelbare heerschappij voor Civilization 6.

Eerder deze week werden de Perzen al uitgelicht, maar nu is het de beurt aan Macedonië. Deze heerschappij werd geleid door Alexander de Grote en heeft de Hellenistic Fusion-mogelijkheid, die een bonus geeft na het veroveren van een stad. De bonus varieert afhankelijk van de typen districten die een stad heeft. Alexander zelf geeft een bonus die er voor zorgt dat troepen niet snel terneergeslagen worden tijdens oorlogen.

Macedonië heeft ook een unieke unit, de Hypaspist, die de Swordsman vervangt. Zij zijn beter wanneer ze districten aanvallen en ontvangen meer support bonussen dan standaard units. Alexander heeft ook een extra unieke unit, de Hetairoi, die de rol van Horseman overnemen en met een gratis promotie starten. De Basilikoi Paides is het unieke gebouw van Macedonië.

Het is niet bekend wanneer de twee nieuwe heerschappijen precies aan Civilization 6 worden toegevoegd, maar Deluxe Edition-eigenaren kunnen de uitbreidingen bij release gratis downloaden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Eindelijk!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren