1. Baas van Wasteland 3-studio gaat na release game met pensioen

Baas van Wasteland 3-studio gaat na release game met pensioen

Brian Fargo, de baas van InXile Entertainment, is van plan om na de release van Wasteland 3 met pensioen te gaan.

Fargo loopt al lang mee in de game-industrie en richtte in '83 het bedrijf Interplay op, dat onder andere de originele Fallout-reeks uitbracht, alsmede Baldur's Gate. Als Wasteland 3 in 2019 uitgekomen is, wil Fargo van wat welverdiende rust genieten.

"Wasteland 2 en Torment zijn beiden geslaagd. The Mage's Tale en The Bard's Tale 4 zien er spectaculair uit. Wasteland 3 borduurt voort op Wasteland 2. Het lijkt mij een goede tijd om de microfoon te laten vallen."

Fargo startte in 2002 InXile Entertainment, dat The Bard's Tale en Hunted: The Demon's Forge maakte. Recentelijk maakt de studio gebruik van Kickstarter om projecten als Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera succesvol te financieren. Games van de studio worden over het algemeen positief ontvangen.

Fargo denkt dat hij InXile kan achterlaten in capabele handen en in een financiële zekere positie. Fargo kan zich moeilijk voorstellen hoe het is om ook maar een maand niet te werken. "Ik vind dat leuk, maar het zou mijn droom zijn om niet wakker te worden en mij overal druk over te maken. De game-industrie is erg intens. Het is de entertainmentindustrie gemengd met technologie. Het wordt niet veel moeilijker dan dat."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • "Ik vind dat leuk, maar het zou mijn droom zijn om niet wakker te worden en mij overal druk over te maken"
    Moeten we ons zorgen maken over meneer Fargo als hij niet meer wakker wil worden?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren