1. StarCraft krijgt heruitgave met 4K-resolutie

StarCraft krijgt heruitgave met 4K-resolutie

StarCraft, dat oorspronkelijk in 1998 verscheen, krijgt in de zomer van dit jaar een heruitgave. De opgepoetste versie biedt ondersteuning voor een 4K-resolutie.

Dat maakte ontwikkelaar Blizzard bekend tijdens het I <3 StarCraft-evenement dat dit weekend in Zuid-Korea wordt gehouden. Wanneer de heruitgave precies verschijnt, is nog niet bekend. Er gingen al lange tijd geruchten over een aankomende remake van het klassieke spel. Naast het originele StarCraft wordt ook de uitbreiding Brood War van een moderne versie voorzien.

Blizzard belooft niets aan de gameplay van het origineel te veranderen. Met name de graphics, audio en netwerkfunctionaleiten worden gemoderniseerd. Ook komt er een zoomfunctie, die waarschijnlijk ter ondersteuning van de verhoogde resolutie dient.

In aanloop naar het verschijnen van de heruitgave maakt Blizzard de oorspronkelijke versie van zowel StarCraft als Brood War gratis. Dat gebeurt via een update die eind deze maand verschijnt. Spelers van de oude versie kunnen het zodra de nieuwe versie uit is ook online tegen spelers van die uitgave opnemen. De twee versies zijn compatibel met elkaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ''evenement dat dit weekend in Zuid-Korea wordt gehouden.''
  *Moet zijn werd gehouden.  'Ook komt er een zoomfunctie, die waarschijnlijk ter ondersteuning van de verhoogde resolutie dient.'
  *Zin is misschien correct echter ondersteund een zoom functie toch geen hoge resolutie.. eerder andersom.  Laten we het gooien op een blauwe maandag.  OT: Vet dat ze dit gaan doen en ook leuk/slim dat de originele games gratis aangeboden worden.

 • Bijzonder dat de oude en nieuwe versie het tegen elkaar kunnen opnemen. Lijkt me dat je met de nieuwe versie een behoorlijk strategisch voordeel heb als de resolutie hoger is (waardoor je meer van de map ziet).

 • Een hogere resolutie hoeft niet te betekenen dat je meer ziet… wat je ziet zal wel gedetailleerder zijn.

 • Nee klopt echter de trailer lijkt te suggereren dat dit wel zo is. Kijk maar naar de momenten dat de HUD wordt uitgetrokken (op 33 sec).  BIj de (onofficiele) update versie van command and conquer is dit ook het geval. Maar goed wellicht wordt de oude versie ook wel geupdate met dezelfde resoluties zodat het inderdaad alleen een grafische verbetering is.

 • Zou ook kunnen zijn dat dit bijvoorbeeld in singleplayer wel werkt maar in multiplayer niet.

 • In de multiplayer zul je vast een pop up schermpje krijgen dat je de resolutie lager moet zetten om mee te mogen spelen. Dat had je vroeger bij bijvoorbeeld Red Alert 2 ook al.

 • Ik ben benieuwd hoe ze het oplossen.

 • Wordt er trouwens nog iets verbeterd voor Startcraft II ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren