1. Update: Nieuwe afbeeldingen Call of Duty: WWII verschenen

Update: Nieuwe afbeeldingen Call of Duty: WWII verschenen

Update 4 april: Dezelfde Reddit-gebruiker heeft twee nieuwe afbeeldingen geplaatst van artwork voor Call of Duty: WWII. Een betreft een wijdere versie van een bestaande afbeelding, maar de ander was nog niet eerder naar buiten gekomen.


Update: Zowel Eurogamer als IGN zegt bronnen te hebben die bevestigen dat Sledgehammers Call of Duty inderdaad Call of Duty: WWII gaat heten. Eurogamer zegt daarbij dat de gelekte artwork inderdaad afkomstig is van de game.

Origineel bericht: De aankomende nieuwe Call of Duty-game zou zich wel eens af kunnen gaan spelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan een aantal gelekte foto's van promotiemateriaal te zien.

YouTube-kanaal TheFamilyVideoGamers claimt de foto's te hebben ontvangen. Het is echter niet na te gaan in hoeverre het promotiekanaal echt is. TheFamilyVideoGamers claimt de foto's al een week te hebben maar lang getwijfeld te hebben of het de foto's wel moest plaatsen. De foto's zouden zijn gekomen van iemand die bij het project betrokken is. Ontwikkelaar Sledgehammer werkt aan de nieuwe Call of Duty.

De foto's tonen een focus op de Tweede Wereldoorlog. Na het succes van het vorig jaar verschenen Battlefield 1 van uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE, dat de huidige tijd inruilde voor de Eerste Wereldoorlog, is de setting geen verrassing. Gamers lijken weer behoefte te hebben aan shooters die zich in het verleden afspelen.

Uitgever Activision zei eerder al dat Sledgehammer's nieuwe Call of Duty, die in het najaar van 2017 moet verschijnen, de serie "terug naar zijn roots" zou brengen. De eerste paar delen in de Call of Duty-reeks speelden zich ook af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Activision heeft echter nog niet gereageerd op deze geruchten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Snap wel dat ze twijfelde om deze foto's te plaatsen, ziet erg amateuristisch uit en kan zelf ook wel zoiets in elkaar knutselen. Maar als het een back to wo2 is dan gaan we zeker er over nadenken. Maar wordt tijd dat ze eens met een nieuwe engine gaan werken ipv de oude telkens een beetje oppoetsen.

 • Amateuristisch of niet, ik wil graag weer de standlanding spelen met hedendaagse graphics. Hopelijk nemen ze dan het goremodel uit COD5 over.
  Een strandlanding als in Normandië gaat gewoon gepaard met veel gore ;)  Je kunt overigens een dergelijk landing naspelen in Days of War, maar die game is nog wat te buggie voor me.

 • Ik vind het anders mooi en niet amaturirstisch.

 • Ik ook. Het lijkt wel een omslag van Band of Brothers of Shaving Ryan's Privates.

 • @SmartTies, ja wat je zegt. Ik hoop dat het dit keer een waar gebeurt verhaal inzit. Dat we een bepaalde divisie volgen, zoals 101st airborne divisie.  Ik heb er zin. Nou nog wat info over de zombie

 • Onzin, ze hebben elk jaar een nieuwe engine. Alleen dan wel onder de motorkap van de jaarlijkse nieuwe privejet van activision's ceo, betaald met het uitbuiten van arme gamers.

 • Laten we het hopen. Terug naar de Nazi zombies!

 • Als dat zo is, word het weer me eerste CoD aankoop voor de ps4

 • Ik hoop het!

 • Als het echt zo is wordt dit weer mijn eerste CoD pre-order sinds jaren. Als het goed is komen de teaser en reveal trailer binnen een paar weken dus dan weten we het.

 • Dankje, door mensen als jij zitten we nu opgescheept met achterlijke
  pre-order bonussen.

 • Hij zegt toch dat die al die jaren géén Call of Duty heeft gepre-orderd ;-)

 • een zwaluw maakt nog geen zomer, je kunt een game toch niet pre-orderen alleen omdat ie in de WW2 setting is? (retorisch)

 • Nou als we via de trailer die eraan komt toch zien dat het in de Ww2 afspeelt, dan bestel ik het wel. Mijn pc is toch ultra.

 • Ik vin da ze da idd wel eens moge doen. Zo ne goeie wereld oorlog twee schooter in den stijl van de oude kal of duties van vroeger. Ik denk dan aan de 1 en den 2 en de Xbox en PS2 specials.
  MAAR! Developers! Doe eens IETS uniek en laat ons spele uit den perspectief van de duitsers of de italianen of zo! altijd maar die amerikanen. Pff. Aangezien call of duty tegenwoordig graag schokeerd met bepaalde scene's zoude ze hierin perfect een missie kunnen creeren die ge kunt kiezen te spelen of ni waarin ge in een concentratie kamp zit me de jode of waar da ge ne soldaat zijt onder die nazi dokters en mee helpt me mense te dode na hun mislukte experimente of zo. alee.. of ge zijt ne soldaat en ge helpt mee me een schop een massa graf graven of zo. Quick time events zoude hierin perfect zijn. Klik op X om de anorexia lijken in de put te gooien. Klik op tijd op vierkantje om er voor te zorge da der geen lijk op u valt of zo. Of ne quick time event waarin ge in een nazi kamp de goude tande uittrekt van ne rijke shieet. of zo! Ma gwn geen amerikanen!

 • @Extace, Call of Duty vind ik een interessante serie, als deze in WW2 stijl komt en het ziet er in de komende footage goed uit dan is de reden van pre-order logisch toch?

 • Ben je bang dat de game uitverkocht is op launch? Dat is in een digitale wereld namelijk niet meer zo.

 • Ik stopte met lezen na ik vin da ze da

 • @Extace gefeliciteerd! Ik pre-order de game alvast zodat ik 'm op release meteen in huis heb. Ga jij lekker verder azijn drinken en laat mensen die wel iets om de serie geven gewoon genieten.

 • @Xtra lol same here

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren