1. Nintendo gaat groots uitpakken tijdens E3 2017

Nintendo gaat groots uitpakken tijdens E3 2017

Reggie Fils-Aime, Directeur van Nintendo Amerika, liet in een interview met Fox News weten dat Nintendo grote plannen heeft voor E3 dit jaar.

Fils-Aime ging niet specifiek in op wat fans kunnen verwachten van Nintendo op E3 2017, maar gaf wel aan dat er nieuwe Nintendo Switch- en 3DS-titels getoond zullen worden.

Hierover zei Fils-Aime: "Ik kan je nog niets vertellen over de verschillende games en onze verrassingen voor E3. Wel kan ik je vertellen dat E3 een mooie gelegenheid is voor ons om nieuwe titels te tonen voor de Nintendo Switch en 3DS."

Nintendo houdt sinds 2012 geen traditionele persconferenties meer op E3 en maakt tegenwoordig gebruik van livestreams, zoals Nintendo Treehouse en Nintendo Direct-presentaties. Het is nog niet bekend welke vorm Nintendo dit jaar gaat gebruiken.

De kans is erg groot dat nieuwe gameplay van Super Mario Odyssey wordt getoond. Hiernaast kan Nintendo ook de E3 gebruiken om meer informatie te delen over de aankomende Expansion Pass voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Eerdere geruchten wezen verder op een mogelijke Switch-versie van Super Smash Bros. en een Virtual Console met GameCube-games.

E3 2017 vindt plaats van 14 tot 16 juni in Los Angeles.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Dat mag ook wel. Ik heb hun nieuwe console in huis staan en maar 1 game ervoor. Op Super Mario Odyssey na kijk ik momenteel ook nergens naar uit van Nintendo.
  Wat nieuwe aankondigingen zijn meer dan welkom :)

 • Hopelijk weer een echte presentatie iig. Dat ze alle drie dat gewoon weer doen zou mij meer reden geven er weer naar uit te kijken!

 • Kom maar door!

 • My body is Reggy.

 • Wow daar Is over nagedacht haha :D

 • Eerst maar eens zien dan geloven.
  Laatste jaren hebben ze niks gepresteerd.

 • Nee, want BotW stelt/stelde inderdaad niks voor (op de E3). :)

 • Dat was natuurlijk ook wel meteen de enige game…

 • Het was ook aangekondigd dat Nintendo's E3 dedicated was to BotW. :)

 • Dat kwam natuurlijk grotendeels omdat de Wii U over was en er aan de Switch werd gewerkt. Daarvoor werd alles zoveel mogelijk geheim gehouden, dus waren de E3 van 2015 en vooral 2016 behoorlijk leeg.  Nu is er echter net een nieuwe console gelanceerd, mét succes! Het zou nu geen punt moeten zijn om de E3 vol te krijgen. Eigenlijk is komende E3 ideaal voor Nintendo, zo kort na lancering. Hopelijk kunnen ze de stijgende lijn van de Switch netjes doortrekken.  Met de juiste aanpak valt er best terrein te winnen voor Nintendo in het westen, zeker nu het Xbox wat moeilijk vergaat, gezien het aanbod. Daarnaast staan ze sterker omdat de Switch deels handheld is, een markt die Nintendo eigenlijk onafgebroken beheerst sinds 1989. Nintendo kan met de Switch niet concurreren tegen de 3DS, omdat die ook van hen is, dus dat is een dichtgetimmerde markt voor ze.  Als Nintendo enkele titels kan tonen die het wachten waard zijn (van zowel 3rd party als Nintendo zelf), kan het best een succesvolle E3 worden. Laat echter wel weten wat eraan komt. De nieuwe console is uit. Er is geen reden om terughoudend te zijn met aankondigingen, zelfs als de games nog een tijd op zich laten wachten.

 • Inderdaad! Nu moeten ze er ECHT voor gaan en alles op alles zetten om (blijvend) een succes te maken van de Switch! :)

 • Laten we het hopen dat ze echt gaan knallen!
  Maar ik hou bij Nintendo een slag om de arm.

 • Klopt MVG, de laatste twee jaar was de E3 van Nintendo behoorlijk leeg. Ik vind dus dat ze echt wel eens mogen laten zien waar ze al die jaren mee bezig zijn geweest qua games, want tot nu toe vind ik wat ze voor de Switch hebben aangekondigd behoorlijk teleurstellend. Ik ben ontzettend benieuwd naar de E3 van Nintendo, en ik hoop oprecht dat ze enkele toffe titels uit hun mouw weten te schudden die me kunnen overtuigen een Switch in huis te halen.

 • Het is wel Reggie die het zegt dus eerst maar eens zien.

 • "Ik kan je nog niets vertellen over de verschillende games en onze verrassingen voor E3. Wel kan ik je vertellen dat E3 een mooie gelegenheid is voor ons om nieuwe titels te tonen voor de Nintendo Switch en 3DS."  Ik had liever een punt gezien achter het woord tonen. Nu krijg ik het gevoel dat ze zelf met 1-2 games komen en verdere een hoop third party ports.

 • Mensen verwachten blijkbaar dedicted 3rd-party Switch games.
  Daar snap ik niks van.

 • Ik verwacht geen deticated games, maar ik verwacht meer dan een skyrim o.i.d. , ik hoop voor jou en alle andere dat games als southpark, prey etc ook naar jou geliefde switch komen.

 • Oja, meer multi platform games. Dat hoop ik ook zeker!
  Wel andere games als die jij opnoemt (al lijkt South Park me wel tof). :)  Ik speel btw tot nu toe ook nog maar 2 games op mijn 'geliefde' Switch. ;)

 • Laten we het hopen dat ze echt gaan knallen!
  Maar ik hou bij Nintendo een slag om de arm. • Variatie wil ik zien. Alle genres, met minimaal 2 retail-games per genre met elk een gameplay van minimaal 30 uur, moeten binnen twee jaar speelbaar zijn op de Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren