1. Xbox-baas Phil Spencer hint naar plannen voor E3 2017

Xbox-baas Phil Spencer hint naar plannen voor E3 2017

In een berict op Twitter liet Phil Spencer weten dat hij tijdens de Microsoft-persconferentie op E3 2017 meer tijd wil besteden aan games.

Spencer heeft naar eigen zeggen soms het gevoel dat Microsoft te gehaast over hun games vertellen op E3. Echter betekent dit niet dat de persconferentie van Microsoft volledig in het teken zal staan van games, Project Scorpio, de nieuwe console die later dit jaar moet verschijnen, wordt hoogstwaarschijnlijk ook besproken.

Microsoft organiseert mogelijk eerder een kleiner evenement toegewijd aan Project Scorpio vóór E3, zodat het bedrijf zich tijdens de persconferentie meer kan richten op de games.

Microsoft zal dit jaar op zondag 11 juni haar persconferentie houden. In het verleden hield de consolemaker altijd op maandag een persconferentie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Naast meer tijd voor games zou ook vooral meer games erg fijn zijn. (:

 • Het aantal games wat ze de afgelopen jaren lieten zien was prima, echter is voor mijn gevoel de helft van die games niet uitgekomen of nog in ontwikkeling. Vand de gene die wel uitkwamen waren sommigen gewoon goede games maar helaas geen echte toppers en andere games bleken zeer teleurstellend te zijn. (Recore).  Tijd om wat minder te praten en meer games te maken en deze ook daadwerkelijk uit brengen.

 • #Cuphead

 • #Crackdown

 • #Scalebound, oh nee

 • #Below

 • #SeaofThieves

 • #SeaofThieves #XBOXPlayEverywhere

 • Eerst zien dan geloven. Was een beetje magertjes van MS de laatste jaren. Blijf het jammer vinden van Scalebond.

 • Een E3 met Scorpio in de spotlights en met games als Cuphead, Ori 2, Forza 7, Crackdown 3, Sea of Thieves (tot hier lijkt me vrij zeker op Ori 2 na) en een stuk of 3-4 volledig nieuwe IP's zou de boel aardig in de goede richting helpen.

 • Ori 2 zou een hele mooie zijn.

 • Mooie aankondiging, maar verwacht niet dat Ori 2 al in 2017 uitkomt.
  En Forza zou moeten concurreren met Gran Turismo, die effe leuk een volledige VR modus gaat hebben, dus zou Forza dit ook moeten supporten met Oculus Rift of HTC Vive(ben even vergeten welke de ONE support, oops).

 • Alsjeblieft niet zeg.

 • Ori 2 verwacht ik ook niet maar hopen mag altijd :).  Ik denk dat GT eerder voor de concurrentie moet vrezen dan Forza. Die VR modus is weliswaar vet (mits goed uitgewerkt) maar daar pak je dit jaar nog geen gigantische doelgroep mee. Daarnaast is het echt te hopen dat GT de zaken flink anders gaat aanpakken op diverse vlakken. Moet wel zeggen dat Forza dit laatste ook dient te doen om niet teveel een herhalingsoefening met mooiere gfx te worden.  Hopelijk krijgt GT iig het geluid nu echt op orde en is de car line-up breed genoeg. Bij GT6 was dit mijn grootste probleem met 20+ skylines en een totaal gebrek aan auto's die destijds in de laatste jaren op de consumentenmarkt verschenen. Veel leek rechtsreeks overgekopieerd te zijn uit vorige deel met een HD light jasje aan.  En Xbox zal geen exclusive set kiezen voor scorpio begreep ik. Maar de Rift is er al mee in verband gebracht. Begreep dat MS wil wachten wat het gemeengoed is alvorens exclusief te gaan ofzo. Hier het laatste statement wat ik kon vinden:
  "We’re not ready to announce something right now, but you can imagine at the price point of Scorpio — which we haven’t actually said, but think about consoles and where they live in terms of price point — having something at six teraflops that will get millions of people buying it is very attractive to some of the VR companies that are out there already, and we’ve architected it such that something will be able to plug right in and work."

 • Forza deed de laatste jaren alle behalve nog iets speciaals. GT franchise is een stuk groter en hoewel GT6 minder was dan 5 omdat het meer een "rebrand" was, deed GT5 het erg goed. Volgens mij is Horizon populairder dan de normale Forza. Daarbij is GT Sport ook geen normale GT game ter vergelijking met Forza.  Eerst maar eens de Europese GT Sport beta afwachten.

 • Kom op Snake.. Forza 6 en Horizon 3 scoorden fantastische cijfers, en nou is 't probleem dat er "niets speciaals" gedaan wordt? Ik vraag me sterk af of je de games überhaupt gespeeld hebt.

 • Ik zeg ook niet dat ze geen concurrent zijn (heb dan voor over Forza en niet Horizon). Forza 6 verkocht dan wel goed, maar is meer een snelle vervolg van Forza 5. Het leek net zoals wat we zagen bij GT5 en GT6. Al ben ik persoonlijk niet iemand die gauw naar verkoopcijfers kijkt (kunnen we beter overlaten aan Piet S of RW1, die daarop geilen), maar Forza 6 staat op nog geen 2 miljoen stuks, dus ik verwacht dat een Forza eerder moet vrezen voor een nieuwe GT dan andersom.

 • Ik denk zelfs dat ze bijna volledig los van elkaar kunnen staan. Ik ging alleen mee met het verhaal dat Forza wat moet vrezen van GT wat Larafin riep. Inmiddels is de Forza franchise wat beleving/aanbod/kwaliteit betreft boven GT uitgekomen imo. Echter het klopt dat GT qua naam en met de base van PS een groter bereik kan hebben. Maar het succes van de een hoeft het succes van de ander niet eens zoveel in de weg te zitten.  Maar goed ik ben het wel eens dat zowel Forza als GT wel wat extra's kan doen. Een leukere cariere, (voor Forza) Rally, dag nacht cyclus, alle weersomstandigheden en misschien meer verbetering in cockpit beleving die nu wat steriel is. En laat GT aub even leentjebuur spelen op customise opties.  Al moet ik ook zeggen dat er geen gigaruimte aan verbetermogelijkheden zijn. Het zal met name zitten in het uitbreiden van mogelijkheden.

 • Ja ze mogen inderdaad wel meer games laten zien dit jaar. Dit jaar is tot nu toe zeer mager. Ik verwacht dit jaar nog een nieuwe Forza en ik hoop dat ze Halo 6 gaan aankondigen. Verder zou een nieuwe IP ook welkom zijn.

 • Zouden ze een nieuwe Fable uit de hoge hoed gaan toveren?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren