1. 4K-video's kijken op PS4 Pro vanaf vandaag mogelijk via update

4K-video's kijken op PS4 Pro vanaf vandaag mogelijk via update

Er komt vandaag een update uit voor PlayStation 4 Pro zodat mensen op de console video's in een 4K-resolutie kunnen bekijken.

Sony kondigde de update gisteren aan via PlayStation Blog.
Na het downloaden van de update kunnen mensen met een PS4 Pro video's in een mp4-formaat in 4K kijken via bijvoorbeeld een USB-stick of de Media Player-app. Ook 4K vr-video's worden ondersteund.

Logischerwijs is wel een 4K-televisie nodig om de video's in deze resolutie te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Misschien ligt het alleen aan mij maar ter aanvulling er is geen magie aan te pas gekomen voor support van 4K blu-ray. Toen ik het gisteren las dacht ik daar namelijk even aan bij het lezen van een titel elders. Blijkt iig niet te kunnen logischerwijs (hardware).

 • Nu we in de Streaming Age zitten is een 4K blu ray speler al lang "passé composé".  Ben blij dat er geen 4K speler in zit door de meerprijs die ze dan vragen + Netflix en andere diensten hebben een rooskleurige toekomst dan die "later-vervangbare-schijven". Ik kocht vroeger hopen Blu-Ray filmen (ook in 3D) totdat de 3D markt inzakte, 4K uitkwam en ik Netflix tegenkwam.

 • Vind je? Ik ben toch blij dat de One S dit heeft. 4K stream van bijvoorbeeld netflix haalt het absoluut niet bij bijvoorbeeld een 4K Blu ray…maar goed het was makkelijk geweest dat als ik op mn Pro speel ik daar kan blijven hangen om eventueel een 4K br te kijken.  Wel eens met je dat 4K br's geen adem zullen hebben tot aan 2020 maar voor nu is de kwaliteit van streaming mijns inziens nog niet op dat niveau.  edit: zie nu je laatste regel. die vind ik vreemd tenzij je doelt dat het de prijs had gestuwd. Wat boeit het anders of het er in zit, het is alleen maar een extra.  edit2: je edit em nu verder waardoor mijn verhaal vreemd wordt. dankjewel ;)

 • Het is, zoals je zegt, nog allemaal wat te vroeg om te oordelen. Maar ik trap er niet meer in. Te veel geld weggegooid aan DVD's en Blu-Rays.  edit: Sorry van de edit! :p

 • haha np. Heb hezelfde gedaan hoor. Hier ook een kast vol dvd en zelfs nog hd dvd en ook een berg blu-rays. Nu slechts 3 4k BR's maar vind de kwaliteit daarvan wel echt vet.

 • Speciale edities zou ik ook nog wel kopen zoals:  The Lord of the Rings DVD
  https://i.ebayimg.com/00/s/NTgwWDEwMj…  Star Wars Blu-Ray box
  https://www.wired.com/wp-content/uplo…  Wanneer ze stof beginnen happen door de release van 8K in 2020, blijven ze wel mooi staan zoals een kast vol uitgelezen boeken.

 • Ik had zeker wel 4k Blu Ray speler erin gezien omdat ik nog regelmatig een film koop. Bepaalde films wil ik nog best graag fysiek kopen achteraf. Heb wel niet zo lang terug van iemand binnen Sony gehoord dat hier nog een update voor zou komen, maar nu ik dit lees kan het ook zijn dat we hij dacht dat ik het over de media speler had (hopelijk toch nog de speler zelf).  Anyway, ik dacht dat de media speler al 4k support had gekregen, maar blijkbaar is dat nu als update erbij gekomen. Maakt verder niet uit want ik gebruik mijn Pro niet als media speler, buiten Blu Ray en af en toe Youtube app als ik dan toch al de Pro heb aanstaan. Ik gebruik de nieuwste Apple TV als media speler en heb ook nog geen 4k tv. Daarvoor moet ik dan ook nog mijn versterker vervangen om naar HDMI 2.0/2.1 te gaan.

 • @Don Carpaccio
  Veel beter dan 4K i.c.m. HDR-10 gaat het niet worden. Simpelweg omdat je ogen niet beter kunnen zien. Het verschil tussen 4K en Full HD is al erg lastig (of niet) te zien op televisies onder de 50 inch op normale kijkafstand.

 • @Gaaiz, Je ziet wel verschillen als je gewoon goede ogen hebt hoor, echter zouden mensen veel meer hebben aan goede oled waardoor je kleuren en zwart/wit waarde gewoon 1000000000000x beter worden en alles veel beter uit de verf komt. (op oude films/series na)

 • @Extace
  De verschillen die jij ziet zitten vaak in de kwaliteit van de televisie zelf. Dat staat los van de resolutie Wanneer je de zelfde content op maximale kwaliteit op Full HD en 4K resolutie vergelijkt op de zelfde <50 inch televisie (bijvoorbeeld een OLED) wordt het verschil herkennen zeer lastig op normale kijkafstand. Wanneer je content via bijvoorbeeld Netflix gaat vergelijken gaat deze vlag natuurlijk niet op. Hier gaat 't echter om bandbreedte van de content, waardoor de kwaliteit inderdaad beter wordt. Echter was dit ook altijd mogelijk met Full HD content.  In ieder geval: Dit is nog het vergelijken tussen Full HD en 4K. Het verschil tussen 4K en 8K is qua thuisgebruik niet te zien, of je moet onnatuurlijk goede ogen hebben.

 • Domme uitspraak van je. Aangezien je met streaming gewoon compressie verlies hebt. 4k blurays zijn zonder compressie en geven dan ook volledig 4k weer en ook de de geluidscodecs atmos. Die via streaming dat niet kunnen doorlaten.

 • Dat maakt ook niet echt uit. Gemiddelde huishouden heeft niet eens een fatsoenlijke speaker set en anders zitten mensen met die lompe soundsbars die zogenaamd "surround" moeten nabootsen. Dan is er nog 5.1 of 7.1 etc.. Atmos hebben eventueel alleen audiofielen. Zelf heb ik 7.1, losse Onkyo receiver, met losse speakers van een ander met incl sub.

 • Ik heb toch wel zeer aardige installatie gozer. En ik kan je zeggen. Ik wil niet meer zonder dolby atmos! Wat een geluid man. Zoveel beter dan dts hd master audio ook. Check jij de film mission impossible rogue nation maar eens. Blijft een geweldige dolby atmos mix! ik heb zelf niet eens 7.1. Maar heb 5.1.2 opstelling. 2 dolby enabled speakers boven op mijn zuilen. Geweldig geluid gewoon. En dan heb ik ze nog niet eens in het plafond.

 • Zegt wat mijn betreft genoeg over de xbox en zijn super exclusieve games ;)  Heb een pro maar kijk daar geen films op hoor als die aanstaat is het om te gamen niet eens tijd voor films met al die games.
  Al meer dan 65 uur in horizon zo gelijk door met dlc ds3 dan mass effect weet het echt niet kom om in de top games….
  En idd als ik dan eens met mijn vrouw op de bank een film kijk is het apple tv aan en gewoon vol 4k ondersteuning genieten van de nieuwe films.

 • Gelukkig geef je in je (zoals standaard) fanboydronken-comment in de laatste alinea nou net precies aan waarom een 4k speler nog best handig kan zijn. Buiten dat is het een extra.
  Ik heb ook een pro én een one s en ben ook bijna klaar met HZD. Neemt niet weg dat als ik geen ps4 zou hebben ik ook om kwam in de games. Toegegeven het excl aanbod is een stuk minder breed voor xbox. Maar wat er is en wat er ook nog aan 3rd party is zorgt ervoor dat ik ook hier totaaaaal niet alles kan bijhouden en enorme backcat achterstand heb.  Kijkende naar wat ik nu speel: Horizon ZD, Forza Horizon 3, Bloodborune, Gears 4 (multiplayer nog niet aan toegekomen) TF2 (idem), Journey, FIFA 17, Resident Evil 7 (plastic), Mass Effect And (plastic), en dan heb ik Bloodbourne en de Last Guardian ook nog gedownload. Driveclub nog tussendoor…. Het is niet te doen maar ik hoef me niet te vervelen :D

 • Als je een 4k tv hebt en je wilt graag 4k video's kijken via USB dan steek je die USB toch gewoon in je 4k tv?

 • dit

 • ja, voila

 • Robskee, niet alle 4K ondersteunde tv beschikken over 4k usb inputs. Ook de beschikbaarheid in 4k HDMI ondersteuning is per model anders. Dus voor de personen die geen 4k usb input hebben is dit wellicht een uitkomst. Maar als men films in 4k wilt kijken via usb ben je wel ff bezig met het overzetgen van een .mkv naar mp4 bestand gezien de meeste films minimaal op de 30gb zitten.

 • wat is een 4k usb input als ik vragen mag? Je probeert Robskee te verbeteren echter spui je alleen maar onzin uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren