1. Geannuleerde Half-Life 2-episode te zien in screenshots

Geannuleerde Half-Life 2-episode te zien in screenshots

Voor het eerst zijn er screenshots uitgebracht van één van de geannuleerde episodes van Half-Life 2.

Na Half-Life 2 en de twee daaropvolgende episodes, die eindigen met een cliffhanger, hadden er meer episodes uit moeten komen voor de populaire shooter van Valve. Volgens de geruchten liet Valve meerdere externe ontwikkelaars aan deze episodes werken, maar die zagen nooit het daglicht.

Onderstaande screenshots komen van een episode die in ontwikkeling was bij Junction Point, de studio die is opgericht door Deus Ex- en System Shock-maker Warren Spector. Eerder liet Spector al weten dat er aan dit project gewerkt werd.

Deze episode zou een nieuw wapen genaamd de Magnet Gun bevatten, dat magnetische krachten zou bezitten. Junction Point sloot rond diezelfde tijd echter een deal met Disney om aan Epic Mickey te werken, waardoor de Half-Life 2-episode nooit afgemaakt werd.

ValveTime heeft nu screenshots van dit project gepubliceerd. Hierin is Ravenholm, een beruchte locatie uit Half-Life 2, te zien, inclusief puzzels en gevechten. De vele tientallen screenshots zijn hier te vinden.

Overigens is ook al langere tijd bekend dat Arcane (van Dishonored en het aankomende Prey) aan een episode werkte die Return to Ravenholm zou heten. Het is niet duidelijk of Valve van plan is ooit een vervolg te geven aan de Half-Life-reeks.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Zo jammer, keek hier echt naar uit helemaal na het cliffhangerige einde van episode 2.

 • Dus deze episode was maar een half-life beschoren?

 • Heb nog nooit een Half-life deel gespeeld. Heeft het zin dit alsnog te doen? Of was de game voor zijn tijd enorm tof, maar is haar format inmiddels zo vaak beter uitgevoerd dat het herspelen van deze klassieker alleen maar tegen kan vallen?

 • Ik zeg doen. De originele Half-Life heb ik niet veel gespeeld, maar Half-Life 2 blijft zijn mannetje staan. De gameplay is denk ik even wennen, maar hij werkt, en het avontuur dat je ermee beleeft is zo perfect opgebouwd qua spanningsboog dat dat prima voor lief te nemen is. Het verhaal is ook lekker mysterieus en personages komen sterk tot leven door goede voice-acting en uitstekende gezichtsanimaties (ze mogen dan 13 jaar oud zijn, maar de expressie blijft sterk). Het enige irritante is dat de levels vaak ingeladen moeten worden, waardoor de game even stilstaat. Irritant, maar dat is dan ook het enige manco.  Half-Life 2 en de twee uitbreidingen kan ik in elk geval nog steeds aanraden.

 • 't Heeft absoluut zin. Het is een unieke ervaring in zijn soort, zowel Half-Life 1 als 2. Tegenwoordig heb je ook allerlei grafische upgrade mods zodat het er strakker voor deze generatie uitziet. Als je door de iets gedateerde graphics heen kan kijken zou ik wel voor 't origineel gaan, en wanneer dat je bevalt evt eens een mod proberen, ze kunnen de ervaring wel wat veranderen, zeker de Cinematic of FakeFactory Mod voor HL2. Zie voor HL1 ook Black Mesa.  Daarnaast, als je een co-opper bent, zijn er ook de Sven Co-op en Synergy varianten waarmee je met meerdere spelers het spel kan doorspelen. Ook dit zou ik pas doen wanneer je het spel zelf al een keer hebt uitgespeeld, want in je eentje is het toch de beste ervaring.

 • Ja, doen. Ik heb vooral het eerste deel gespeeld. Maar voor beide delen geldt dat ze een zeer goede "pacing" hebben: actievolle stukken worden afgewisseld met puzzel-elementen. Wat mij betreft zijn de games daarin onovertroffen. (episode 2 heb ik trouwens nooit gespeeld)

 • Het probleem is dat Valve geld verdiend als stromend water met Steam. Ik ben bang dat ze nooit meer de moeite doen voor een nieuwe Half-Life

 • Lol weer te laat met news :P dit was al meer dan 2 maanden geleden al gepost op andere sites :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren