1. Witcher-serie verkoopt 25 miljoen games, Gwent-bèta voor PS4 dit weekend

Witcher-serie verkoopt 25 miljoen games, Gwent-bèta voor PS4 dit weekend

CD Projekt Red, ontwikkelaar van The Witcher-gameserie, heeft 25 miljoen spellen binnen de trilogie verkocht. In de zomer van 2016 stond de teller op twintig miljoen verkochte exemplaren.

Dat heeft CD Projekt Red bekendgemaakt donderdag. De gevierde gameontwikkelaar heeft niet bekendgemaakt hoe vaak het laatste deel in de serie, The Witcher 3: Wild Hunt, is verkocht sinds zijn release. In juli van vorig jaar kwam in elk geval naar buiten dat The Witcher 3 tien miljoen keer was verkocht.

De Poolse ontwikkelaar heeft ook laten weten dat de gameserie een omzet behaald heeft van 1,5 miljard Poolse zloty. Dat is omgerekend ongeveer 355 miljoen euro.

Het eerste deel in de Witcher-serie verscheen in 2007, het tweede deel werd in 2012 uitgebracht en het derde deel werd in 2015 gelanceerd.

Gwent

Vandaag werd ook bekend dat de spin-off kaartgame Gwent een technische bèta krijgt op PlayStation 4. De bèta is vanaf vrijdag 31 maart speelbaar en eindigt op maandag 3 april. Tijdens de bèta kunnen spelers hun eigen pak kaarten samenstellen, de tutorial spelen en deelnemen aan online casual matches.

De spin-off game is geen simpele overzetting van het kaartspel uit The Witcher 3, maar voegt ook nieuwe functies toe. Zo is er een verhaalmodus te volgen en hebben de kaarten een nieuw likje verf gekregen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik zat al op Gwent te wachten! Top!
    Goede cijfers ook voor CD project. Voor mij was The Witcher 3 één van de beste games die ik ooit gespeeld heb.
    Maar speelt ook wel mee dat ik het 'Witcher Universum' altijd al geweldig heb gevonden. De boekenreeks vind ik ook echt geweldig.

  • Op de xbox one was de beta van Gwent vorige week al te spelen. Wel leuk, precies hetzefde als in Witcher 3 maar dan tegen anderen.

  • Voor mij beste spel ooit

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren