1. Oculus-oprichter Palmer Luckey weg bij bedrijf

Oculus-oprichter Palmer Luckey weg bij bedrijf

De medeoprichter van Oculus Rift, Palmer Luckey, is vertrokken bij moederbedrijf Facebook. Luckey ontwikkelde de eerste prorotypes van de vr-bril.

Dat laat Oculus donderdag weten tegenover de website UploadVR. Het bedrijf maakt vandaag officieel bekend dat Luckey opstapt. In een verklaring meldt Oculus, onderdeel van Facebook, dat Luckey verantwoordelijk is geweest voor het starten van de ‘moderne vr-revolutie’. Ook is het bedrijf hem dankbaar voor zijn werk voor Oculus en de virtualrealitymarkt in het algemeen.

Het is nog niet bekend of Luckey op vrijwillige basis vertrokken is of dat er sprake is van een gedwongen vertrek. Een vertegenwoordiger van Oculus wilde daar geen uitsluitsel over geven.

Luckey kwam vorig najaar negatief in het nieuws vanwege zijn betrokkenheid bij een politieke groepering die Donald Trump, destijds nog presidentskandidaat, steunde. Dat deed de groep door via het internet afbeeldingen te verspreiden waarop Hillary Clinton belachelijk werd gemaakt.

De politieke inmenging van Luckey leverde Oculus veel kritiek op van virtualrealityontwikkelaars en eigenaars van de Oculus Rift-bril. Als reactie op de commotie besloot het bedrijf destijds al om de oprichter van het bedrijf een minder zichtbare rol in het bedrijf te geven.

Mogelijk is Luckey om dezelfde reden nu helemaal weg bij Oculus en Facebook. Zijn bedrijf werd begin 2014 overgenomen door het sociale netwerk voor een bedrag van twee miljard dollar. Oculus wordt doorgaans genoemd als de partij die de interesse in virtual reality nieuw leven in heeft geblazen.

Na Oculus volgden ook HTC, dat samen met gamebedrijf Valve de Vive-bril uitbracht, en Sony met de PlayStation VR-bril. Ook maakte Oculus in samenwerking met Samsung de Gear VR-bril.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • From hero to zero.

  • Denk dat hij er erg warmpjes bijzit. Zon zero wil ik ook wel zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren