1. CD Projekt Red over The Witcher 4, Cyberpunk en nieuwe game

CD Projekt Red over The Witcher 4, Cyberpunk en nieuwe game

Tijdens een financiële conferentie over het jaar 2016 heeft CD Projekt meer verteld over de toekomst van de studio. Zo is de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 "vrij ver gevorderd", wordt er gedacht aan een mogelijke The Witcher-opvolger en wordt er gewerkt aan een nieuwe titel.

Op dit moment werken er meer dan driehonderd man aan Cyberpunk 2077, maar de studio "heeft nog wat tijd nodig" voordat de game uitgebracht kan worden. Hoewel CD Projekt Red graag details over de game wil delen, staat 2017 voor hen in het teken van Gwent: The Witcher Cardgame.

Daarnaast wil de studio een derde game ontwikkelen naast Cyberpunk 2077 en de ondersteuning van Gwent. Het aantal medewerkers zal hiervoor verder groeien en momenteel worden er concept artists gezocht voor de nog onbekende titel.

Tot slot zegt CD Projekt Red veel vragen te krijgen over een mogelijke The Witcher 4. In een Q&A-sessie na afloop van de conferentie zegt de studio: "The Witcher was ontworpen als een trilogie, en een trilogie kan geen vierde deel hebben, toch?" Een andere woordvoerder zei daarna: "We houden heel erg van deze wereld. We hebben vijftien jaar van ons leven en heel veel geld erin geïnvesteerd. Dus, we zullen erover nadenken."

Hieronder is de volledige conferentie te bekijken. Gisteren verscheen het nieuws dat de The Witcher-serie bij elkaar 25 miljoen keer heeft verkocht. Ook begint vandaag de Gwent-bèta op de PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • The Witcher 4 komt wel hoor of een spinoff het is geen vraag of die komt alleen wanneer!?.
  ze zullen dom zijn als ze dat niet zullen doen. het is echt een moneymaker voor hun.

 • Eens, maar het is wel een studio die ook nog echt waarde hecht aan de community en aan haar games. Zij zijn (hopelijk) minder snel geneigd games uit te poepen als menig ander uitgever.

 • Cyperpunk ja? :P

 • Lol, dankje :)

 • Misschien kan Witcher een eervolle dood sterven. Het lijkt alsof alles wat een beetje cashed tegenwoordig tot in den treure uitgemolken moet worden. Ik kijk over een aantal jaar liever met warme gevoelens terug op een geslaagde trilogie, dan dat ik teleurgesteld deel vier speel.

 • Of deeltje 4 wordt NOG beter!

 • CD Projekt Red heeft gezegd niet aan een deel 4 te willen beginnen tenzij ze er goede ideeën over hebben.
  En zij doen het zeker niet voor het geld, het ging bijna failliet tijdens de productie van The Witcher 3 en ze waren toen bijna overgekocht door EA, thank god dat ze dat geweigerd hebben zeg.

 • Nou dan had je al wel The witcher 8 kunnen spelen!

 • Ze doen het niet voor het geld?
  Natuurlijk wel! CD Projekt Red is ook gewoon een onderneming met winstoogmerk. Het grote verschil is dat ze gepassioneerd zijn in hetgene dat ze doen.  Geld is een gevolg van het creatieve werk, niet de reden van het creatieve werk.

 • Hopelijk eindigd een 4de Witcher deel niet zoals Mass Effect: Andromeda, lol.
  Echter ben ik benieuwd naar Cyberpunk 2077, aangezien Bethesda ook lijkt te werken aan een Sci-Fi RPG.

 • Ik gok dat er eerder een Witcher spinoff zal komen ipv een full fletched deel 4.
  De lore van The Witcher is vrij groot, dus een spinoff zou mogelijk moeten kunnen zijn.
  Indien het er komt, dan zal het wel enige tijd duren.
  Eerst Cyberpunk 2077 afwachten, want ik denk dat ze daar eveneens een groot succes mee kunnen gaan krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren