1. Update: Diego Maradona zal Konami aanklagen vanwege PES 2017

Update: Diego Maradona zal Konami aanklagen vanwege PES 2017

Update: Konami heeft gereageerd op de beschuldigingen van Diego Maradona. In een verklaring zegt Konami het volgende "Op het moment is er nieuws naar buiten gekomen dat er in Pro Evolution Soccer 2017 een speler wordt gebruikt zonder toestemming van deze persoon. Echter gebruikt ons bedrijf deze speler geheel op de juiste wijze op basis van de licentie in het contract."

Origineel bericht: Oud-voetballer Diego Maradona wil Konami aanklagen voor het gebruik van zijn evenbeeld in de game zonder zijn toestemming. Maradona is onderdeel van de Legends-spelers in de myClub-modus.

Maradona staat met een score van 97 boven andere "legendes" als Ronaldhino, Ronaldo, Thierry Henry, Gary Lineker en Ronald Koeman. Maradona schreef gisteren op zijn Facebook dat hij echter niet blij is met het gebruik van hem als personage in de game:

"Ik hoorde gisteren dat Japans bedrijf Konami mijn uiterlijk gebruikt voor de game PES 2017. Helaas zal mijn advocaat Matias Morla reageren met gerechtelijke stappen."

Konami heeft momenteel nog niet gereageerd op het bericht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hadden wel verwacht dat IG zou vermelden dat de patch van 30 maart problemen heeft. Je moet met de PS4 Pro schakelen naar 1080p want in een hogere resolutie blijft de game hangen. Hopelijk fixen ze dit snel, zag er namelijk super uit op de hogere resolutie.

 • PES heeft partnership met FC Barcelona ik denk dat ze op die manier beeldrechten van Maradona als ex-speler konden verkrijgen. Maar ik denk dat de speler zelf nog altijd de laatste zegje heeft. Maradona ruikt gewoon weer geld.

 • Als je zo kijkt naar die lijst met Lineker, Koeman, Puyol, Ronaldinho etc. is dat zeer waarschijnlijk, ja.

 • Was me niet eens opgevallen maar idd ja. Alleen heb ik persoonlijk wat moeite met de 92 gelijk aan Suarez score van Ronaldo de Lima. Die schaal ik toch wat hoger in namelijk.

 • Theflow  Logisch dat hij geld ruikt he? Dat zou jij ook doen als jij daar in je recht voor staat ;) een ander gaat geld verdienen over jouw rug.

 • Hoe moet hij de 97 algemeenheid hebben? Maradona was een goede dribbelaar, kon een doelpunt meepikken en had heel veel geluk mee vaak, nou…zeker 97?

 • Algemene score​ is ook gelinked aan de positie in het veld ten opzichte van scores op individuele punten.  Ik snap dat je waarschijnlijk van een andere generatie bent dan ik, maar sorry dit gaat over Diego Maradona, "goede dribbelaar", "goal meepikken" en "geluk". Ga heel snel je mond spoelen…..

 • Klopt, ben ook 17 jaar.
  Maar met geluk bedoel ik ook doelpunten als de hand van God wat waarschijnlijk een handsbal was. En andere doelpunten waren bijvoorbeeld ook met heel veel geluk in het goal beland. Maar een écht voetbal verstand had hij niet, ook kijkend naar zijn trainers carrière.

 • Ik heb hem nog wel aardig meegemaakt in zijn nadagen (ben zelf 34) Maradona was weldegelijk meer dan een goede dribbelaar. Maar mede door blessures en wat inzinkingen (mentaal) was hij bijvoorbeeld lang niet zo constant als die huidige twee. Echter die 2 (cr en messi) spelen in elftallen die zo ontzettend goed zijn en al jaren de creme de la creme van europa zijn. Bovendien aardig op hen zijn afgestemd.  Als de ploegen van Maradona ook zo oppermachtig waren was zijn periode wellicht dominanter en constanter geweest. Maar wanneer het er om ging stond hij er ook vrijwel altijd

 • Larafin  Diego Maradona goede dribbelaar. Wat een arrogante houding van je dat je zo neer hem kijkt doetje. Hij is beter dan de hele huidig nederlands elftal die x op x blijft verliezen lol!!!!

 • Larafin  Hij is beter dan het hele huidig nederlands elftal die x op x blijft verliezen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren