1. Brenda Romero ontvangt Special Award bij komende BAFTA's

Brenda Romero ontvangt Special Award bij komende BAFTA's

Brenda Romero zal tijdens de aankomende BAFTA-uitreikingen de Special Award ontvangen. De uitreiking vindt op donderdag 6 april plaats in Londen.

De Special Award beloont een persoon voor zijn of haar unieke bijdrage aan de industrie. Brenda Romero krijgt dit jaar de award vanwege haar "illustere carrière in game design, haar pleidooi voor de kunst en het creatieve proces achter games maken en haar toewijding om de volgende generatie in de industrie aan te moedigen".

Brenda Romero, de echtgenote van John Romero achter Doom, werkte aan zo'n 47 games, waaronder Wizardry, Jagged Alliance, Def Jam, Ghost Recon en Dungeons & Dragons. Momenteel is ze mede-eigenaar van Romero Games en is ze program director aan de University of Limerick in Game Design & Development.

Eerdere Special Award-winnaars uit de game-industrie waren Amy Hennig voor Uncharted en Minecraft-bedenker Marcus Persson. Hieronder is een Tedx-talk te zien waarin Brenda Romero meer vertelt over het creatieve proces van games maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren