1. Kickstarter bevat meer dan tienduizend gefinancierde games

Kickstarter bevat meer dan tienduizend gefinancierde games

Er zijn inmiddels meer dan tienduizend games via crowdfundingsite Kickstarter gefinancierd.

Sinds 3 april zijn 10.233 aan games gerelateerde projecten volledig gefinancierd. Als er niet alleen naar games wordt gekeken, maar naar alle projecten op Kickstarter, staat de teller op 122.200 stuks.

Kickstarter lanceerde op 2009 als een manier voor mensen om projecten door geïnteresseerden te laten financieren, waardoor het product vervolgens met dat geld gemaakt kan worden. Hier zijn de games te zien die het meeste geld hebben opgeleverd op de crowdfundingsite.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik zou graag eens statistieken willen zien over welke games ook daadwerkelijk zo uitgegeven worden als dat beloofd wordt door de ontwikkelaars op Kickstarter.
  Ik denk dat je daarvan schrikt..

 • Ervaring mee? :P

 • Doe maar zo. -_-

 • Ik schrik daar niet van, ik maak echter ook geen geld over. Kickstarter is net zo dom als het pre-orderen van een game.

 • Bij pre-orderen weet je echter wel wat je gaat krijgen, voor welke prijs, op welke datum (in 95% van de gevallen).
  Bij Kickstarter niet.  Ik ga ook niet meer backen in ieder geval (thanks to YL). :)

 • Weet niet of jullie daar tijd voor hebben, maar is dit niet een leuk wekelijks/maandelijks topic waard? Leukste Kickstarter games om in de gaten te houden/te financieren.  Vond het mijn geld wel waard bij het financieren van Yooka Laylee :D

 • Dat terwijl de Kickstarter van YL alles behalve soepel is verlopen (zoals van te voren beloofd).
  Mits je voor de X1, PS4 of PC gebacked hebt, snap ik je comment.  En ik denk niet dat IG zich in wil laten met iets dat zo onvoorspelbaar is als KS.

 • Ik heb inderdaad uiteindelijk voor een PS4 versie gekozen (nadat de Wii U versie was geannuleerd), maar goed. Als ik iets financier via Kickstarter verwacht ik ook niet meteen dat alles soepel loopt hoor. Met name qua release data hahah.  Het gaat me er meer om dat ik het wel tof vind om een game op deze manier te supporten, maar dat ik op de site door de bomen het bos niet zie. Er zitten af en toe echt wel pareltjes tussen, maar daar kom ik dan meestal te laat achter….Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren