1. Maker cheatprogramma Overwatch betaalt fikse boete aan Blizzard

Maker cheatprogramma Overwatch betaalt fikse boete aan Blizzard

Het Duitse bedrijf Bossland, dat cheatprogramma's voor online games ontwikkelt, moet aan Blizzard omgerekend zo'n 8,1 miljoen euro betalen vanwege een cheatprogramma voor Overwatch.

Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië bepaald, aldus TorrentFreak. De rechtbank achtte Bossland schuldig aan 42.818 maal inbreuk maken op auteursrecht. Blizzard wist hard te maken dat het bedrijf zijn software had ontrafeld en aanpassingen eraan had gemaakt zonder dat Bossland daarvoor toestemming had.

Volgens Blizzard zijn de cheats verantwoordelijk voor "grote en onherstelbare schade aan Blizzard", door de schending van het copyright en de voorwaarden van de game.

Het Duitse bedrijf is in het verleden al meerdere keren voor de rechter gesleept door Blizzard, wegens de verkoop van cheats voor onder andere World of Warcraft en Heroes of the Storm. Blizzard heeft daarbij eerder dit jaar een zaak verloren, waardoor het bedrijf moest opdraaien voor de juridische kosten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • lekker voor ze… nu nog die gasten op PS4 aanpakken… om de match word er wel iemand gekicked door een ddos aanval.

  • Dit ja. Hoe tof ik de game ook vind, competitive kan ik echt niet meer spelen zo. Vorige keer had ik iemand in mijn team die de tegenstanders ge DDOSed had, en toen ik zei dat ik dat echt niet vond kunnen werd het team boos op mij. Het mooie is dat je hier niks tegen kan doen, ook al heb je gewoon bewijs.    Maarja consoles boeit Blizzard toch niet.

  • Een bedrijf dat cheatprogramma's ontwikkelt dan zit je al fout…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren