1. Persona 5 krijgt strenge richtlijnen voor streamen en video's

Persona 5 krijgt strenge richtlijnen voor streamen en video's

Atlus heeft richtlijnen voor het streamen van Persona 5 opgesteld. Eerder werd al bekend dat het niet mogelijk is om beelden direct vanaf de PlayStation 4 te delen, maar ook nu wil Atlus het streamen via een capture card beperken.

Op hun website meldt de ontwikkelaar: "Oké, laten we het even hebben over Persona 5, streamen en video's. Simpel gezegd: we willen niet dat de ervaring voor iemand die de game nog niet heeft gespeeld verpest wordt. Onze fans hebben jaren gewacht tot de game uitkwam en we willen er zeker van zijn dat iedereen het als een volledig nieuw avontuur beleeft. Lees alsjeblieft onze richtlijnen hieronder."

In de richtlijnen wordt duidelijk dat de ontwikkelaar spoilers, zoals het einde van kerkers, wil vermijden. Er mag niet gestreamd worden na 7 juli van de in-game kalendar en video's moeten beperkt worden tot negentig minuten. De video's mogen niet focussen om cutscenes, maar gameplay moet prominent aanwezig zijn. De volledige richtlijnen zijn hier te vinden. Streamers die zich niet aan de richtlijnen houden kunnen een copyrightclaim, waarschuwing of schorsing van hun kanaal verwachten.

Ook is de launch trailer van Persona 5 uitgebracht. De game verscheen gisteren voor de Playstation 4 en PlayStation 3 en kreeg van InsideGamer.nl een 9.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "Oké, laten we het even hebben over Persona 5, streamen en video's. Simpel gezegd: we willen niet dat de ervaring voor iemand die de game nog niet heeft gespeeld verpest wordt. Onze fans hebben jaren gewacht tot de game uitkwam en we willen er zeker van zijn dat iedereen het als een volledig nieuw avontuur beleeft. Lees alsjeblieft onze richtlijnen hieronder."    Hier is echt een hele simpele oplossing voor….Ga geen livestreams van Persona 5 kijken.

  • Deze man slaat de spijker op de kop….RARE SHIT..als ik een game koop mag ik streamen wat ik wil…ONZIN!

  • Bouw anders een safe space.

  • Tja we kennen het fenomeen,als je geen spoilers verlangt ga dan niet zoeken erna…

  • slechte marketing truc… je moet de game maar kopen om je eigen volledige ervaring te beleven, zonder eerst iets te zien. dus eerst betalen en dan er achter komen of je het wel een toffe game vind… Dit is zoooo 2000 pfff

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren