1. Activision wil Call of Duty-filmuniversum zoals Marvel bouwen

Activision wil Call of Duty-filmuniversum zoals Marvel bouwen

In een interview met The Guardian hebben co-presidenten van Activison Blizzard Studios, Stacey Sher en Nick van Dyk, gezegd een filmuniversum rondom Call of Duty te plannen. De films zullen volgens de studio aanvoelen als de Marvel-superheldenfilms.

"We hebben vele jaren uitgetekend. We hebben dit samengesteld met een groep schrijvers om te praten over waar we naartoe gaan. Er zal een film komen die meer aanvoelt als Black Ops, het verhaal achter het verhaal."

"De Modern Warfare-serie laat zien hoe het is om in een grote oorlog te vechten terwijl de ogen van de wereld op je gericht zijn. En dan is er misschien nog iets van een hybride, waarbij je kijkt naar persoonlijke, geheime operaties, terwijl een publieke operatie aan de gang is."

Verder wil de studio de films met elkaar laten samenkomen als "individuele universums die verbonden zijn met een logische tijdlijn met consistente thema's en easter eggs." Volgens Nick van Dyk zal elke film aanvoelen als een Marvel-achtige film.

Tot slot zullen de films ten opzichte van de games "breder en globaal" zijn, maar wel streven naar "dezelfde soort adrenaline en energie" van de shooters.

Een exacte datum voor de films is nog niet bekend, maar de eerste zou al in 2018 kunnen verschijnen. Mocht alles volgens plan gaan, dan zullen meerdere volgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ja goed bezig Activision, verpest de franchise maar nog verder. Want we weten allemaal wel hoe succesvol game-films altijd zijn. Ben blij dat ik met CoD ben gestopt na Ghosts.

 • HAHAHAHAHAHAHA wat een grapjassen bij activision.. je kan veel zeggen maar humor hebben ze lol! Haast net zo grappig als de reviews van no mans faal op steam.. heb ik me ook enorm mee vermaakt :P

 • NMS is inmiddels best een dope game geworden.  On topic:
  Stiekem hoop ik dat dit door gaat, gewoon om me kapot te kunnen lachen om het resultaat.

 • Altijd leuk mensen, die zelf geen mening vormen.

 • Je zou denken dat Call of Duty games erg veel op oorlogs films gebaseerd zijn.

 • Marvel achtige universum lijkt me heel moeilijk te bereiken met CoD films. Ik kijk hier in ieder geval niet naar uit (ben ook nooit fan geweest van de single player in CoD games). Als ze nou een film zouden maken over Nazi Zombies, dan zou ik het wellicht wel een bioscoopbezoek waard vinden.

 • Ja dat is een aanrader. De zombie verhalen van WaW, bo1,2en3 zijn allemaal met elkaar verbonden. 1 groot verhaal.

 • Lijkt mij vooral een beetje cashen op een naam. Call of Duty heeft niet bepaald verhaalelementen die zich onderscheiden van anderen op een unieke manier, dus ik verwacht niets meer dan nog een oorlogsfilm.
  Maar om compleet eerlijk te zijn, kan het best nog een goede oorlogsfilm zijn als we simpelweg de naam van de film wegdenken.

 • beetje goede actie films gaan er altijd wel in, dus ben best benieuwd. SP van COD is altijd wel een rollercoaster…

 • Wat een onzin!

 • Inplaats van al dat gezeik hier, ben ik eigenlijk wel geïnteresseerd. Up tempo, adrenaline oorlogs films e.d. zie ik wel zitten. En dan in verschillende tijdsbestekken helemaal. Plus dan krijgen we is te zien waar ze daar allemaal bij het leger mee bezig zijn qua (concept) wapens e.d.

 • Woah, hey Activision, 1 april was 5 dagen geleden.

 • ok… ergens heel stiekem ben ik hier best benieuwd naar… het is de franchise nog meer uitmelken, maar dat interesseert mij niet, want de games koop ik ondanks dat ook nog steeds. De meeste game-films zijn echt belachelijk slecht, maar ergens kan het ook best goed worden. Met de Prince of Persia film bijvoorbeeld, heb ik mij ook best wel vermaakt, ook al was dat meer een kruising tussen AC en PoP dan daadwerkelijk PoP, maar ik vond hem leuk in elkaar zitten.

 • Ben het er toch wel mee oneens dat mensen zeggen dat CoD geen goede verhaallijnen hebben gehad.  De laatste paar jaar is het misschien niet echt geweldig en vaak over de top.
  Maar CodMW, WaW, en Black Ops 1 hadden naar mijn gevoel echt wel een geweldig verhaal, zeker Bo1 aangezien dit best psychologisch nog was met een soort van mooie twist die ik persoonlijk niet verwacht had.  Maar om dit als de Marvel franchise te doen weet niet of ik daar op zit te wachten. Verfilm maar Bo1 voor mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren