1. Vrouwelijke hoofdpersoon Persona 5 was 'te veel schrijfwerk'

Vrouwelijke hoofdpersoon Persona 5 was 'te veel schrijfwerk'

In een interview met Waypoint heeft Katsura Hashino, de director van Persona 5, uitgelegd waarom er geen optie is om te kiezen voor een vrouwelijke protagonist. Een dergelijke optie zou volgens hem te veel extra schrijfwerk opleveren.

"Om eerlijk te zijn, om die optie in de game te stoppen zouden we andere dingen uit de game moeten snijden om te compenseren voor de werkdruk. En elke keer is dat de situatie waarin we zeggen: "Het is het niet waard."

Hashino gaf een vergelijkbare verklaring nadat Persona 4 ook geen optie voor een vrouwelijk hoofdpersoon bevatte. Tot nu toe was Persona 3 Portable de enige game in de serie die deze mogelijkheid wel had.

Vandaag werd ook bekendgemaakt dat de game bij elkaar 1,5 miljoen exemplaren heeft verscheept sinds de release in september vorig jaar in Japan. Daarnaast plaatste ontwikkelaar Atlus gisteren richtlijnen voor het streamen en plaatsen van video's van de game. Zoals hieronder te zien is, zijn vele streamers hier echter niet toe bereid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zou best een nieuwe Persona willen spelen met een vrouwelijke hoofdrol. Persona 2: Eternal Punishment had immers ook een vrouwelijk hoofdpersonage.  Dan heb ik wel liever een hoofdrol die specifiek is geschreven voor een vrouw en niet een simpele swap van gender op basis van de keuze van de speler. Dat voegt niet zoveel toe. • Gezeur om een vrouwelijke character altijd. Als er geen in zit is er gezeur en als er 1 in zit is er ook gezeur. Bij elke game is er nu onderhand gezeur van een groep zeikers. Het mooie van games is de vrijheid van creativiteit. Helaas mag dat tegenwoordig weinig , je moet tegenwoordig met elke strontvlieg rekening houden.  Begrijp Atlus wel. Met zon verhalende game wil je geen spoilers…. Maar mensen kunnen ook voor zichzelf denken. Kijk geen youtube of streams ? Opgelost.

 • De politieke correctheid infiltreert ook gamerland zo te zien. Bij Persona 6 vraagt men zich wellicht hardop af waarom er niet met een genderneutrale panda gespeeld kan worden die zich hard maakt voor intersectioneel feminisme. Super kwetsend.

 • Er staat een leuke column voor je op deze site.

 • Ik heb niks tegen homo's als je dat bedoelt hoor, helemaal niet. Ik heb er twee in de familie en als er iemand open minded is op dat gebied ben ik het. n. Ik gun iedereen z'n vrijheid en voorkeuren. In mijn ogen werkt de push die er op allerlei vlakken gaande is alleen maar averechts en is af en toe lachwekkend. Zo zijn lui die beweren dat er 76 genders zijn wat mij betreft wel echt van het padje. Het is zo jammer dat de pushers degenen die niet 100% in hun gedachtegoed meegaan vrij snel typeren als nazi's, racisten, fascisten etc.

 • Het lijkt opeens wel of alle berichten zich bezighouden met politieke correctheid in games. Gelukkig houden de members hier wel van discuseren.

 • Het eerste gedeelte van dit artikel is NON NEWS, tweede gedeelte is iets om over te discussiëren. De ene game heeft een vrouwelijke protagonist (NIER) en de ander een mannelijke protagonist (PERSONA 5). Als je dit 'belangrijk' vindt, pak dan de game waarbij je met een iets ander poppetje speelt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren