1. Candy Crush-studio werkt aan Call of Duty voor smartphones

Candy Crush-studio werkt aan Call of Duty voor smartphones

De Zweedse Candy Crush-ontwikkelaar King ontwikkelt een mobiele variant op Call of Duty.

King werd in 2015 overgenomen door CoD-uitgever Activision. "Onze uitdaging is het maken van een mobiele Call of Duty-ervaring die de beste console-ervaring die fans hebben naar mobiel brengt, maar we willen ook het genre opnieuw definiëren", zo valt op de website van King te lezen.

Hoewel er nog geen specifieke details over de game zijn gegeven, laat King wel weten wat hun filosofie is. "We willen fris, sociaal en erg toegankelijk zijn, maar ook een authentieke game-ervaring bieden. We gaan uitgebreid prototypes maken, buiten de gebaande paden denken en onze expertise dusdanig gebruiken om verrassende resultaten te bereiken."

Call of Duty is één van de grooste shooterfranchises ooit op consoles en pc, maar heeft nauwelijks een noemenswaardige aanwezigheid op smartphones. Het lijkt waarschijnlijk dat één van de redenen van Activision om King op te kopen was om hier verandering in te brengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • RIP

  • Moet je allemaal snoepjes kapot schieten? En als je 3x dood bent mag je mensen op Facebook irriteren met de vraag of je wat levens wil sturen.    Ja, ik zie dit een succes worden!

  • Genoeg schaapjes op deze wereld die het op die manier zouden spelen.
    Geloof me.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren