1. Inside en Uncharted 4 vallen in de prijzen bij Bafta-awards

Inside en Uncharted 4 vallen in de prijzen bij Bafta-awards

Inside en Uncharted 4: A Thief's End behoorden tot de winnaars van de Bafta Games Awards.

De prestigieuze Britse awards die eerder dit jaar al voor films werden uitgedeeld, zijn afgelopen avond voor games gehouden. De ceremonie werd zoals gebruikelijk georganiseerd door de British Film and TV Association.

Uncharted 4: A Thief's End werd bekroond als beste game van het jaar, maar Inside, van indiestudio Playdead, was de grote winnaar met maar liefst vier awards voor artistieke achievement, game design, verhaal en originele IP.

Ook andere indiegames vielen in de prijzen. Overcooked won awards voor beste Britse game en familiegame en Firewatch won in de categorieën beste debuut en beste acteur (Cissy Jones als Delilah). De meest innoverende game is volgens de Baftas That Dragon, Cancer, terwijl Virginia de beste muziek heeft en Among the Stones werd uitgeroepen als game om in de gaten te houden. Tot slot werd Rocket League geprezen als game die de grootste evolutie heeft meegemaakt.

Hoewel indiegames dus vaak in de prijzen vielen, werden naast Uncharted 4 ook nog een aantal andere games van traditionele ontwikkelaars en uitgevers bekroond. The Last Guardian ontving een award voor beste audiodesign, Pokémon Go was de beste mobiele game, de beste multiplayergame bleek Overwatch en Clash Royale ging met de eSportsaward naar huis.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • ''Clash Royale ging met de esportsaward mee naar huis.'''    zucht.

  • Fixed! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren