1. Virtuele objecten in de hand via haptische feedback van vr-handschoen

Virtuele objecten in de hand via haptische feedback van vr-handschoen

VRGluv maakt een handschoen die haptische feedback bij vr-games geeft, om zo het gevoel te geven echt een object vast te pakken.

De handschoen moet bij het aanraken van virtuele objecten bepaalde druk geven tegen de hand van de speler, waardoor het gevoel ontstaat dat spelers een object echt aanraken.

"De huidige headsets brengen erg realistische virtuele werelden tot leven en er is op dit moment geen besturingssysteem die perfect bij deze beelden past. Daarom is VRgluv geboren", aldus het team.

De handschoen heeft complete hand tracking, waaronder de vingers. Ook kunnen de polsbewegingen worden bijgehouden. Volgens de ontwikkelaars werkt dit heel precies, waardoor altijd de locatie en houding van de hand in de handschoen bijgehouden wordt.

De haptische feedback moet er voor zorgen dat de vorm van een object in de hand voelbaar is. Daarbij moet ook het verschil tussen een hard of zacht object gevoeld kunnen worden.

De handschoen van VRgluv moet ergens deze maand al uitkomen en werken met alle virtualrealitybrillen, waaronder de HTC Vive en Oculus Rift. Er is echter nog geen prijs gegeven. Mensen kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • oeh, nice! Dat gaat wrs de beste stijl vr besturing worden. Ik zat al te dagdromen over zo' n glove (alhoewel het niet de eerste glove controller ooit is) maar als je nog feedback krijgt van de glove, maakt het de ervaring helemaal af.

  • https://youtu.be/0BRCkFM2TaY

  • Lijpe shit, cool!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren