1. Square Enix gaat zich meer richten op Switch dan Project Scorpio

Square Enix gaat zich meer richten op Switch dan Project Scorpio

Square Enix-CEO, Yosuke Matsuda heeft in een interview met het Japanse dagblad Nikkei gezegd dat Square Enix zich meer gaat focussen op de Nintendo Switch dan Project Scorpio in 2017.

In het interview worden verschillende platformen besproken die dit jaar zijn gelanceerd of nog uitgebracht moeten worden. Matsuda benoemt de Nintendo Switch, Project Scorpio, Windows 10 en augmented reality-platform Tango van Google en zegt zich het meest te willen richten op de Nintendo Switch.

Matsuda geeft aan dat Square Enix-ontwikkelaars veel interesse hebben in de Switch en dat het een goede zaak is dat de Switch voorspoedig verkoopt. Square Enix heeft momenteel I Am Setsuna uitgebracht op de Switch en heeft nog een aantal titels op de planning staan, waaronder Dragon Quest Heroes 1 & 2 en Minna de Wai Wai! Spelunker.

Square Enix heeft nog nog geen games bekendgemaakt die ontwikkeld zullen worden voor Project Scorpio.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Games voor Scorpio? Dat zijn toch gewoon Xbox One games?

 • Inderdaad.
  Wel positief dat ze veel Switch support gaan bieden.

 • Dat dacht ik dus ook, beetje vreemd verhaal. Er komen geen exclusives voor de Pro of Scorpio. Als zijn toekomstige projecten niet voor Scorpio komen dan komen ze ook niet voor de One lijkt me.

 • Ik denk dat ze bedoelen extra support voor het benutten van de kracht die de nieuwe console heeft.

 • Square Enix heeft dus geen zin om 4K assets en textures te maken. Op Scorpio kan je straks dus prima Square Enix-games spelen, maar dit zijn upscaled versies dan :P

 • ik verwacht dat er veel ontwikkelaars zijn die daar niet echt zin in hebben

 • Square enix is er denk ik eerder flauw van dat hun producten voor geen meter lopen op de xbox. Het is een bedrijf die zich voornamelijk op de Japanse markt richt. De xbox verkoopt slecht in Japan dus waarom er nog mee doorgaan als de Switch een beter alternatief is voor ze?  Puur zakelijke beslissing.

 • Games voor playstation pro, zijn toch gewoon playstation 4 games?  Ja, maar alles gaat zowieso net als de pro gewoon automatisch geupscaled worden naar 4k.
  Maar er zullen vast en zeker aan de hand van scorpio updates, games worden omgetoverd tot volwaardige 4k titels.  De scorpio word wel een monster ivm de pro, maar wat heb je aan al die power als de xbox minder diversiteit heeft, en het geen exclusive scorpio titels krijgt. Kortom leuk voor mensen met een 4k tv.
  60fps gaming op 1080p moet je wel een scorpio voor hebben, maar mis je dan niet die diversiteit van de playstation.  Ik heb zelf trouwens een ps4 en xbox one s, die laatste is mijn hoofdconsole.

 • Toch niet heel verrassend? Square heeft altijd een voorkeur gehad voor de japanse consoles (Playstation en Nintendo). Er zullen nog wel games komen op de Scorpio maar waarschijnlijk zal dit niet het hoofdplatform zijn waar voor ontwikkeld wordt.

 • Rise of the Tomb Raider….hehehe.

 • Please, please, please, please, please, please, pleaaaase! Een opvolger van Crystal Chronicals van de Gamecube!!!! Op de switch, lekker meenemen naar vrienden, daar lekker coopen. En dan lekker veel combo attacks verzinnen. Dat zou geweldig wezen :D En dan naast een Monster Hunter voor de Switch. Dat zou geweldig wezen :D Square, Capcom, jullie weten wat jullie te doen staat :)

 • yes please ! chystal chronicles was echt geweldig.

 • Had een of andere manier een vermoede dat er een addertje misschien wel eens onder het gras zou kunnen gaan liggen en dat de Scorpio een geheel nieuwe console wordt tis zo verdacht stil rond de One kwa games bedoel ik dan…

 • Effe een leuke Chrono Trigger Remake uitbrengen op de Switch. :')
  Toch een vrij kleine game kwa kwantiteit, gewoon naar een mooie 3D style brengen en done. :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren