1. De Forza Motorsport-demo op Project Scorpio besproken - Video

De Forza Motorsport-demo op Project Scorpio besproken - Video

In een uitgebreide video wordt de techdemo voor een Forza Motorsport-game op Project Scorpio, de verbeterde Xbox One, besproken.

Afgelopen week onthulde Digital Foundry op Eurogamer de volledige specs van de aankomende console, waar de prijs en precieze releasedatum nog niet bekend van zijn.

Dezelfde site heeft nu een uitgebreide analyse van een demo van een nieuwe Forza-game die ze hebben gezien op Scorpio. 'ForzaTech' wordt in dat artikel niet alleen uitgebreid beschreven, er is ook een screenshot te zien. Volgens Digital Foundry kan Project Scorpio de demo volledig in 4K draaien op een stabiele 60 fps.

Overigens wordt vermeld dat de demo niet Forza Motorsport 7 zal zijn, maar eerder een test voor ontwikkelaar Turn 10 om te kijken wat er allemaal mogelijk is met Scorpio.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dus de Scorpio is gelijk aan de GTX1080 (bij Forza)? Die kaart kost 500/600? Hoe duur moet de Scorpio wel niet gaan kosten dan?

 • misschien wel 600 euro. Ik hoop 500, maar who knows…

 • Je moet niet vergeten dat de mensen achter Forza gewoon een geweldige engine in handen hebben. Wat deze gasten uit de Xbox one hebben gekregen !  Voor de rest een hele slechte vergelijking. De game kan er veel mooier uitzien. Helaas houd het stront van de Windows store verdere vooruitgang tegen. Waardoor optimalistatie amper mogelijk is. Het niet voor niks dat de steam versies beter draaien als Windows store games.

 • Ik denk dat je 't beter kan vergelijken met een GTX1070 in het geval van DirectX 12 titels. (Qua prestaties, niet puur kijkend naar hardware)

 • Ah, een game die ik op pc kan spelen. Mooi.

 • Deze game is al sinds september 2016 uit, wat a.d.h.v. jou reactie aangeeft dat je deze game niet gespeeld hebt, wat ook aangeeft dat je helemaal niet geïnteresseerd bent in de game en je opmerking onzin is. ;)

 • Probeer je meneer de wijsneus uit te hangen?

 • Het is geen onzin, het is de waarheid.

 • Waarheid of niet, boodschap van dit bericht is denk ik niet dat je Forza Motorsport 6 kunt spelen op de Scorpio. Maar dat Microsoft met de Scorpio een knap staaltje console probeert neer te zetten, die pc-waardige graphics op je tv gaat toveren.

 • Ok dus de enige toevoeging van de Scorpio is 4k? Is dat het hoofddoel? Ik vind het magertjes als het enkel daar om draait. Vooral met games die op pc ook beschikbaar zijn. Leuk hoor, zo'n demo met een 'oude' game.

 • Heb je de video überhaupt gekeken Grohe?

 • Si. Maar vertel 's kerol, wat wou je zeggen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren