1. CD Projekt Red reageert op zorgen Cyberpunk-handelsmerk

CD Projekt Red reageert op zorgen Cyberpunk-handelsmerk

The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red heeft gereageerd op zorgen rondom hun vastgelegde handelsmerk 'Cyberpunk' voor de game Cyberpunk 2077. De ontwikkelaar zegt dat het enkel bedoeld is om verwarrende titels te voorkomen en hun eigen merk te beschermen.

Veel fans maakten zich zorgen om het toekomstige gebruik van de term 'Cyberpunk'. De term wordt veel gebruikt om een sciencefictiongenre aan te duiden dat zich richt op computers en informatietechnologie, vaak in combinatie met een afbreuk van de sociale orde.

Op Twitter zegt de ontwikkelaar: "Het korte antwoord zal ongeveer dit zijn: “We willen ons harde werk beschermen en we hebben niet de intentie om het offensief te gebruiken. Het is enkel zelfverdediging."

Het bedrijf legt uit dat er tal van voorbeelden zijn waarin ontwikkelaars een vervolg op hun game willen maken, maar dat andere bedrijven de handelsmerken al hebben gekocht en deze voor zeer veel geld verkopen.

Daarnaast is een handelsmerk volgens CD Projekt Red iets anders dan een patent of een auteursrecht: "Het gebruik van een woord zal enkel verboden worden als het klanten zou kunnen verwarren. Een handelsmerk kan geen descriptieve dingen verbieden, zoals genre van films en games. De rol van een handelsmerk is enkel om woorden, tekens als titel van games, namen van produceten, etc. te beschermen."

De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 is "vrij gevorderd", maar de game zal niet dit jaar verschijnen. Ook denkt CD Projekt Red na over een mogelijke The Witcher 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Logisch

  • Yup. Maar de cyberpunk fan peasantry had de pitchforks en torches al in de handen genomen!
    Sigh.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren